Βέροια Θέματα Παιδείας

Δήμος Βέροιας: Ολοκληρώθηκε το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας, την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Το Συμβούλιο Παίδων, το οποίο αποτελεί προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως σκοπό έχει να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα πλαίσιο θεμάτων να παρουσιάσουν δημόσια τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες, προτάσεις και να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης και διακυβέρνησης.

Την διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Βέροιας δια μέσου της αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας Φύλων κ. Συρμούλας Τζήμα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ημαθίας και τους συμβούλους εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα και Νικόλαο Πομάκη.

Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας, οι οποίοι παρουσίασαν τις απόψεις τους για θέματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Την ομιλία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Πυρινός. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του πρωτοπόρου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος.          Χαιρετισμό απηύθυναν η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευαγγελία Ψυχογιού, ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Γώτη ΕυΘυμία, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αλατζόγλου Αθανάσιος,  η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων κ. Συρμούλα Τζήμα και οι σύμβουλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Νικόλαος Πομάκης.

Μετά το πέρας των ομιλιών των μαθητών το λόγο έλαβαν για να απαντήσουν ο Δήμαρχος Βέροιας και οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι συμμετείχαν κ. Γεωργία Μπατσαρά, Βασίλειος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Συρμούλα Τζήμα  και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Στέργιος Διαμάντης, δίνοντας απαντήσεις στους μαθητές για τα θέματα που εθίγησαν και τις προτάσεις που έθεσαν.

Με ευθύνη του Δήμου τηρήθηκαν τα πρακτικά  της συνεδρίασης , όπως επίσης δόθηκαν στα σχολεία έπαινοι συμμετοχής για τους μαθητές.

Η συνεδρίαση για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν βρίσκεται στο κανάλι του youtube για τον Δήμο Βέροιας : www.youtube.com/@dimos-verias

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας