Βέροια Πολιτισμός

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Λέσχης με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά το οικογενειακό κέντρο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023.

Την  παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Τζιζλή-Ελευθεριάδη  Χρυσάνθη  μέλος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας η οποία τόνισε πως ο σύλλογος μας  παραμένει πιστός στην   υπηρεσία  του πολιτισμού και της παράδοσης  αλλά ταυτόχρονα αποτελεί έναν πολύτιμο φορέα διατήρησης και προώθησης των ηθών και εθίμων του ποντιακού ελληνισμού.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα Παναγιώτη Μουρατίδη, του αγαπημένου «Πανούλη» της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ο οποίος πρόσφατα και πρόωρα αποχαιρέτησε τα εγκόσμια.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της  Λέσχης  Χαράλαμπος Καπουρτίδης   και ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους και η εκδήλωση έχοντας  συναισθηματικό και πολιτιστικό περίπατο ήταν αφιερωμένη  στη μνήμη του. Επίσης ο πρόεδρος της Λέσχης ευχαρίστησε τον δήμο Βέροιας, τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για την συνεχή στήριξη και ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την λέσχη λέγοντας “εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εύξεινο Λέσχη, ένα από τα πλέον δραστήρια σωματεία, η οποία κρατάει την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του Πόντου΄΄.

Η βραδιά ξεκίνησε με  τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που  έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των τμημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού  και του τμήματος ενηλίκων εντυπωσίασαν τους θεατές. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν την αίθουσα με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό με την απόδοση από το ανδρικό τμήμα του Πυρρίχιου χορού(Σέρα).

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο παραδοσιακό ποντιακό πρόγραμμα, με τους  Γιώργο Ιωαννίδη  και  Χρήστο Καλιοτζίδη στο τραγούδι και τη λύρα, τον Βασίλη Φολίνα στο αγγείο και τους Ανδρέα Νικηφορίδη και Δημήτρη Ουσταπασίδη στο νταούλι, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κλαρίνο  καθώς  επίσης  και  τον Παναγιώτη Γεωργιάδη στα  πλήκτρα.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τμημάτων, τον χοροδιδάσκαλο κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη, τη χοροδιδάσκαλο του Ραφαηλία Βοργαζίδου, τους  υπεύθυνους των τμημάτων Γιάννη Κοτίδη, Ευαγγελία Τογκουσίδου και Ζωή Κουρούκα και Τζιζλή-Ελευθεριάδη  Χρυσάνθη, τις υπεύθυνες ιματιοθήκης Ευαγγελία Τογκουσίδου και Λένα Μιχαηλίδου και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της λέσχης για την διάσωση και διάδοση της  παράδοσης  και του πολιτισμού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλειος Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας και πρώην πρόεδρος της λέσχης  κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας-περιβάλλοντος κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, ο  Αντιδήμαρχος  ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο  Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Ασλανίδης Λάζαρος, ο  Αντιδήμαρχος  οικονομικών κ. Ασλάνογλου Στέλιος, η Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τζήμα – Τόπη Συρμούλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Νάουσας κ. Μπαλτατζίδου Δώρα, ο πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΙΕΖΑ»  και της Ευξείνου Λέσχης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. της Λέσχης ευχαριστεί όλα τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης,τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης  που παρουσίασε το δρώμενο των μωμόγερων, τους οργανοπαίκτες της λέσχης  Κωνσταντίνο Καπουρτίδη, Ελένη Παπαδοπούλου, Βασίλη Στεφανίδη, Άκη Στολτίδη ,Ξένια Παπαδοπούλου που συνόδευσαν τα χορευτικά της λέσχης,  όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη  της Λέσχης  που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν,  διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά.

 

   Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                    Η   Γ. Γραμματέας 

             Καπουρτίδης Χαράλαμπος                         Toγκουσίδου  Ευαγγελία

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας