Βέροια

Συνάντηση Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Για τις επικείμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αφορμή τον Ν. 5056 του Υπουργείο Εσωτερικών, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, παρόντων των Βουλευτών Ημαθίας κ.κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Τον Αναστάσιο Μπαρτζώκα εκπροσώπησε στη συνάντηση η κα Χριστίνα Καρελιά, καθώς ο Βουλευτής ήταν ομιλητής στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Ο κ. Βοργιαζίδης κατέθεσε στον Υπουργό την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με την οποία ζητείται η εξαίρεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) από το άρθρο 29 του ν. 5056/2023 περί κατάργησης των ΝΠΔΔ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων και τη συγχώνευσή τους στους δήμους.

Ο Δήμαρχος Βέροιας παρέθεσε στον κ. Θεόδωρο Λιβάνιο τους λόγους για τους οποίους ζητείται η αυτόνομη λειτουργία της ΚΕΠΑ, υπογραμμίζοντας πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η παραγωγή, η διαχείριση των πολιτιστικών δράσεων και των υπηρεσιών είναι απαραίτητο να διατηρηθούν για το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο, στο υπάρχον καθεστώς.

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, τονίζοντας την πρόθεσή του να εξετάσει το θέμα προκειμένου να δοθεί απάντηση στο αίτημα το συντομότερο δυνατόν.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο