Καιρός

Επέλαση της κακοκαιρίας «Bettina»: Στα «λευκά» Κοζάνη, Φλώρινα, Χορτιάτης και Ήπειρος

Στην πόλη της Φλώρινας, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία οχημάτων και να αποκλειστούν στην περιοχή επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, «χιονίζει έντονα αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση. Μηχανήματα της Περιφέρειας ήδη πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

Η τροχαία πραγματοποιεί ελέγχους και σταματάει τους οδηγούς που δεν έχουν χιονολάστιχα στα οχήματα τους, ενώ όπως τονίζει ο περιφερειάρχης, «το πρόβλημα εντείνεται με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δημιουργούν ανεμοσούργια στο οδικό δίκτυο».

Ο αποχιονισμός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την αρχή του φαινομένου, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αλατιέρες έριξαν τόνους αλατιού για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Έντονη χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις περιοχές Χορτιάτης, Φίλυρος, Ασβεστοχώρι και Ωραιόκαστρο. Μάλιστα, το  θερμόμετρο αυτή την ώρα δείχνει ένα βαθμό υπό του μηδέν στον Χορτιάτη.

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ήδη το έχει στρώσει σε αρκετές ορεινές περιοχές, δίχως όμως προβλήματα, καθώς επιχειρούν αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.

Επέλαση της κακοκαιρίας και από Ήπειρο

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν χιονοπτώσεις και στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου.

Επίσης, οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν την Πρέβεζα, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, τόσο περιφερειακά της πόλης όσο και στο κέντρο της. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις. Μάλιστα, ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Ακόμη, στις 10:00 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς στη θέση Τέροβο έπεσε δέντρο. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ακινητοποιήθηκε τρένο εξαιτίας πτώσης δέντρου

Tέλος, η αμαξοστοιχία IC 57 (Θεσσαλονίκη -Αθήνα) ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στέφανου, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από πτώση δέντρου.

Σύμφωνα με τη Hellenic Train, αναμένεται σημαντική καθυστέρηση.

Βελβεντό: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού ορειβατών

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να προσεγγίσουν ορεινή περιοχή του Βελβεντού, όπου βρίσκονται δύο ορειβάτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Στην περιοχή επικρατεί ομίχλη και πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 12 άνδρες της πυροσβεστικής με 2 οχήματα, ενώ αναμένεται και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Οι δύο ορειβάτες έδωσαν στίγμα κοντά στην Πλάκα, στην ευρύτερη περιοχή του Καταφυγίου Βελβεντού. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, έχασαν τον προσανατολισμό τους καθώς κατέβαιναν από την κορυφή.

Οι ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας