Ελλάδα

Για επτά σεξουαλικές επιθέσεις στον ανακριτή ο 23χρονος

Με μια έβδομη περίπτωση απόπειρας σεξουαλικής επίθεσης στη σε βάρος του δικογραφία οδηγείται στον ανακριτή ο 23χρονος Σύριος, προκειμένου να απολογηθεί για ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Μία 31χρονη προσήλθε την Τετάρτη στην αστυνομία και όπως κατέθεσε, αναγνώρισε στο πρόσωπο του νεαρού άντρα άτομο που την ακολούθησε στα Εξάρχεια, με επιθετική διάθεση, περί τις 12:45 το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου, από τη συμβολή της Βουλγαροκτόνου με τη Φραντζή κι έφτασε μαζί του μέχρι τη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου. Η γυναίκα είδε σε κάποιο σημείο να είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα και έτρεξε προς το μέρος τους για να ζητήσει βοήθεια. Ο 23χρονος τότε σταμάτησε να την καταδιώκει και εξαφανίστηκε στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος ενώπιον αστυνομικών και εισαγγελέα. Όπως φέρεται να δήλωσε, «ήμουν σίγουρος ότι δε θα με πιάσουν. Το έκανα για να ικανοποιήσω το πάθος μου. Όταν με συνέλαβαν στις 17 Νοεμβρίου και αφέθηκα ελεύθερος, κατάλαβα ότι οι αρχές δεν γνώριζαν και ότι μπορούσα ανενόχλητος να συνεχίσω αυτό που έκανα… Και που με συλλάβατε; Όταν βγω από τη φυλακή, πάλι για γυναίκες θα ψάχνω. Έχω ορμές».

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί ξανά τον Αύγουστο του 2022 και είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού. Αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά, παραβιάζοντας όλους τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Open, είχε συλληφθεί πέντε φορές, για διάφορα αδικήματα, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Νοέμβριο του 2022 και σε όλες τις περιπτώσεις είχε αφεθεί ελεύθερος μετά το αυτόφωρο.

  1. Στις 18 Οκτωβρίου 2020 για κλοπή στη βορειανατολική Αττική
  2. Στις 12 Νοεμβρίου 2020 για κλοπή στον Άγιο Παντελεήμονα
  3. Στις 22 Νοεμβρίου 2021 στα Εξάρχεια για ναρκωτικά
  4. Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 για εμπρησμό και εξύβριση
  5. Στις 24 Ιανουαρίου 2022 για κλοπή στους Αγίους Θεοδώρους

Μάλιστα, το συμπέρασμα των αστυνομικών στη δικογραφία είναι το εξής: «Παρά τις επανειλημμένες συλλήψεις του, από διάφορες αστυνομικές Αρχές, συνέχισε τη διαρκή δράση του, καθώς του είχε δημιουργηθεί το αίσθημα ασφάλειας ότι όσες φορές και να συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές, δεν θα έχει σχετικές νομικές επιπτώσεις».

Ροη ειδήσεων