Κόσμος

Λίβανος: Δύο νεκροί δημοσιογράφοι από ισραηλινό χτύπημα

Ξεπερνούν τους 45 οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους

Δύο ακόμα δημοσιογράφοι, η ανταποκρίτρια του Al Mayadeen, Φάραχ Ομάρ και ο εικονολήπτης Ράμπιν Μεεμαρί, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, στο Τάιρ Χάρφα στον νότιο Λίβανο, από «σκόπιμο» εναντίον τους δολοφονικό πλήγμα, όπως αναφέρει το αραβικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε δύο ρουκέτες, στις 10 το πρωί, στο σημείο από το οποίο οι δύο εργαζόμενοι του Al Mayadeen, είχαν μόλις ολοκληρώσει τη ζωντανή τους σύνδεση και τη μετάδοση πληροφοριών για τον τελευταίο ισραηλινό βομβαρδισμό στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των 48 και πλέον δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, στον νότιο Λίβανο έπεσε νεκρός τις πρώτες μέρες της ισραηλινής επίθεσης, ο οπερατέρ του Reuters Ισάμ Αμπντάλα, ενώ έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφοι του Reuters και του Al Jazeera.

«Η εκ προθέσεως δολοφονία των αγαπημένων μας συναδέλφων  έρχεται αφότου το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε στις 13 Νοεμβρίου κανονισμούς που επιτρέπουν στην κατοχική κυβέρνηση να απαγορεύσει και να κλείσει το Media Network Al Mayadeen», αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

banner-article

Ροη ειδήσεων