Γυναίκα

Αγκαλιάζοντας τα γκρίζα μαλλιά / Το πριν και το μετά εντυπωσιακών μεταμορφώσεων

Σε μια κοινωνία που συχνά έχει εμμονή με την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, ένας κομμωτής έχει αναλάβει ως αποστολή του να ξαναγράψει τους κανόνες της ομορφιάς – και κυρίως αυτούς που αφορούν στα γκρίζα μαλλιά.

Παρόλο που αρκετές διασημότητες τα τελευταία χρόνια δείχνουν να αγκαλιάζουν τα γκρίζα μαλλιά τους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα, όπως η βασίλισσα Λετίθια αλλά και η Σάλμα Χάγιεκ, οι γυναίκες δείχνουν διστακτικές στην τάση αυτή, φοβούμενες πως ίσως δείχνουν μεγαλύτερες ή ακόμη και τον κοινωνικό στιγματισμό.

Υπάρχει ένας κομμωτής όμως, που έχει βάλει σκοπό του να κάνει τις γυναίκες να αγαπήσουν το φυσικό γκρίζο χρώμα των μαλλιών τους και να πουν αντίο στις βαφές. Πρόκειται για τον Τζακ Μάρτιν, ο οποίος με τις φωτογραφίες που αναρτά στα social media και οι οποίες δείχνουν το πριν και το μετά, θέλει να εμπνεύσει ένα κίνημα που αμφισβητεί τις ιδέες μας για την ομορφιά και τη γήρανση.

Όπως είπε σε επικοινωνία με το Bored Panda, η απόφασή του να γίνει κομμωτής καθοδηγούνταν πάντα από το πάθος του για τα μαλλιά, την επιθυμία του να επηρεάσει θετικά τους άλλους αλλά και την αγάπη του για τη δημιουργική και δυναμική φύση του επαγγέλματος.
Πώς ξεκίνησε να κάνει αυτή η δουλειά – Η πρώτη του μεταμόρφωση

Αναφερόμενος στην πρώτη του μεταμόρφωση που αφορούσε γκρίζα μαλλιά, είπε ότι έγινε πριν από 8 χρόνια και η ιστορία είναι πραγματικά εμπνευσμένη ενώ είχε αντίκτυπο τόσο στη δική του ζωή όσο και στη ζωή των πελατών του.

«Πριν από 8 χρόνια, μια πελάτισσα ήρθε στο μαγαζί μου με μαύρο μαλλί και λευκή ρίζα δύο εκατοστών. Με ρώτησε εάν θα μπορούσα να ταιριάξω τα μαύρα μαλλιά της με τις λευκές ρίζες της. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν τρελή, αλλά η αποφασιστικότητά της και η εμπιστοσύνη της σε μένα με ενέπνευσαν να προκαλέσω τον εαυτό μου».

Και συνεχίζει: «Συμφώνησα υπό μερικούς όρους: Πρώτον, ότι δεν θα μου κρατούσε κακία εάν έψηνα τα μαλλιά της. Δεύτερον, ότι θα ήταν ανοιχτή σε ένα pixie cut εάν τα πράγματα πήγαιναν στραβά, και τρίτον, ότι θα μου αφιέρωνε μία ολόκληρη μέρα χωρίς βιασύνη, καθώς τα μαλλιά απαιτούν χρόνο. Δέχτηκε όλους τους όρους και μετά από 8 ώρες είχε όμορφα, υγιή λευκά μαλλιά που ταίριαζαν απόλυτα στις ρίζες της. Ήμασταν και οι δύο ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και μπορούσε πλέον να απολαύσει την πρόωρη συνταξιοδότησή της και τις υπαίθριες δραστηριότητα χωρίς να ντρέπεται για τα δίχρωμα μαλλιά της».

iefimerida

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας