Κόσμος

Ισραήλ: Fake news σε αδιέξοδο…

Στιγμιότυπο από το επίμαχο βίντεο που δείχνει ελικόπτερο να χτυπάει αυτοκίνητα
Καθημερινά προστίθενται όλο και περισσότερες πληροφορίες που καταρρίπτουν την προπαγάνδα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και των ευρωΝΑΤΟικών συμμάχων του, που κάνουν πλάτη στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Μια άθλια προπαγάνδα που έχει ως στόχο να ξεπλύνει την κατοχή της Παλαιστίνης, η οποία αναπαράγεται «αμάσητη» και εδώ στην Ελλάδα από τα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλο μέρος των fake news του πολέμου αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν στις 7 Οκτώβρη, κατά την επίθεση της Χαμάς, τόσο στο περίφημο rave party, όσο και στα κιμπουτς. Πολλές από τις «ειδήσεις» που μεταδόθηκαν εκείνες τις ώρες, αλλά και στη συνέχεια, αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν κατασκευασμένες, όπως για παράδειγμα η σφαγή των 40 νηπίων.

Όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερες πληροφορίες δείχνουν ότι πολλοί ισραηλινοί σκοτώθηκαν από «φίλια» πυρά, δηλαδή από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έβαλε αδιακρίτως κατά των παλαιστινίων μαχητών και των ομήρων. Για παράδειγμα έχει γραφτεί στον ισραηλινό Τύπο ότι πολλοί άμαχοι έπεσαν νεκροί όταν βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά ή εξοντώθηκαν από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό ενώ βρίσκονταν όμηροι στα χέρια Παλαιστινίων που εγκλωβίστηκαν μέσα σε ισραηλινά κιμπούτς.

Μαρτυρίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι ο ισραηλινός στρατός έλαβε διαταγές να βομβαρδίσει ισραηλινά σπίτια, ακόμη και τις δικές του βάσεις που είχαν καταληφθεί από παλαιστίνιους μαχητές.

Μέλος της ομάδας ασφαλείας για το κιμπούτς Be’eri, είπε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι καθώς άρχισε να επικρατεί η απόγνωση, «οι διοικητές στο πεδίο πήραν δύσκολες αποφάσεις – συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών σπιτιών για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους».

Η εφημερίδα Haaretz έγραψε ότι ο ισραηλινός στρατός ήταν «αναγκασμένος να ζητήσει αεροπορική επίθεση» εναντίον της δικής του εγκατάστασης μέσα στο πέρασμα Erez προς τη Γάζα, «προκειμένου να απωθήσει τους τρομοκράτες» που είχαν καταλάβει τον έλεγχο. Εκείνη η βάση ήταν γεμάτη με ισραηλινούς αξιωματικούς της Πολιτικής Διοίκησης και στρατιώτες εκείνη την εποχή.

«Αναμφίβολα» ο στρατός σκότωσε πολλούς ισραηλινούς αμάχους…

Σπίτι στο κιμπούτς που έχει καταστραφεί από πολύ βαρύ οπλισμό

Σπίτι στο κιμπούτς που έχει καταστραφεί από πολύ βαρύ οπλισμό

Μια Ισραηλινή, η Yasmin Porat επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Ισραήλ ότι ο στρατός «αναμφίβολα» σκότωσε πολλούς Ισραηλινούς αμάχους.

Άλλες μαρτυρίες περιέγραψαν «πολύ βαριά διασταυρούμενα πυρά» και ισραηλινούς βομβαρδισμούς αρμάτων μάχης, που οδήγησαν σε πολλά θύματα μεταξύ των Ισραηλινών.

Σύμφωνα με την Haaretz, ο στρατός μπόρεσε να αποκαταστήσει τον έλεγχο του Be’eri μόνο αφού βομβάρδισε τα σπίτια των Ισραηλινών που είχαν αιχμαλωτιστεί. Μεγάλο μέρος των βομβαρδισμών στο Be’eri πραγματοποιήθηκαν από ισραηλινά πληρώματα αρμάτων μάχης.

Τα ελικόπτερα χτύπαγαν αδιακρίτως

Τα επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι» συμμετείχαν επίσης σε μεγάλο βαθμό στην απάντηση του ισραηλινού στρατού. Πιλότοι είπαν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι έφτασαν στο πεδίο της μάχης χωρίς πληροφορίες και χωρίς τη δυνατότητα να διακρίνουν μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και των Ισραηλινών αμάχων.

Δημοσίευμα του ισραηλινού Ynet, αναφερόταν στην εμπλοκή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας για την αναχαίτιση των Παλαιστινίων μαχητών. Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται, περιγράφεται μια χαοτική κατάσταση όπου οι πιλότοι των ισραηλινών ελικοπτέρων δεν μπορούσαν να διακρίνουν ποιος είναι παλαιστίνιος και ποιος όχι.

Σύμφωνα με το Ynet, τα πρώτα ελικόπτερα «Απάτσι» έφτασαν στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της εισβολής των Παλαιστινίων μαχητών. «Οι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία» να διακρίνουν «ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι «ο ρυθμός των πυρών εναντίον των χιλιάδων τρομοκρατών ήταν στην αρχή τρομερός» και μόνο μετά από κάποιο σημείο οι πιλότοι «άρχισαν… να επιλέγουν προσεκτικά τους στόχους».

Το Ynet γράφει πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές είχαν εντολή να περπατούν αργά εντός των κατοχικών οικισμών και των στρατιωτικών φυλακίων και σε καμία περίπτωση να μην τρέξουν, για να κάνουν τους πιλότους να πιστεύουν ότι πρόκειται για Ισραηλινούς. Μάλιστα, αυτή η τακτική «εξαπάτησης» λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, «μέχρι που οι πιλότοι των ”Απάτσι” συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να παρακάμψουν όλους τους περιορισμούς».

Στο δημοσίευμα, το οποίο κάθε άλλο παρά εχθρικό ήταν για την ισραηλινή πολεμική αεροπορία (στην πραγματικότητα σκοπός του ήταν να εξάρει τη δράση της) σημειωνόταν ακόμη πως ο διοικητής της μοίρας έδωσε οδηγίες στους άλλους πιλότους «να πυροβολούν ό,τι βλέπουν στην περιοχή του φράχτη, και κάποια στιγμή επιτέθηκε επίσης σε ένα φυλάκιο των IDF (σ.σ. οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) με πολιορκημένους στρατιώτες», προκειμένου να βοηθήσει «να επιτεθούν και να το απελευθερώσουν». Σε μια από τις περιπτώσεις, «στο πλαίσιο της άρσης των περιορισμών» πυροβόλησε σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από τα σπίτια ενός από τα κιμπούτς».

Τέτοια πυρά μπορούν να δικαιολογήσουν την εικόνα ολικής καταστροφής που είχαν σπίτια σε κιμπουτζ, καταστροφή που δεν θα μπορούσε να επέλθει από τον ελαφρύ που αξιοποίησαν οι ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες την 7η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ισραηλινό Στρατό (!!!) εικόνα από το πάρκινγκ του μουσικού φεστιβάλ nova, όπου επίσης η έκταση της καταστροφής μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τη χρήση βαρέων, εξαιρετικά καταστροφικών όπλων…

 902.gr

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας