Ελλάδα

Τρίκαλα: Επιτυχής Ολοκλήρωση του 3ου ARTience Διεθνούς Συνεδρίου για τη Φωνή

Τρίκαλα, 20 έως 22 Οκτωβρίου, Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου ARTience Διεθνούς Συνεδρίου για τη Φωνή, το οποίο διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, στις 20-22 Οκτωβρίου. Η επιτυχία του Συνεδρίου απέδειξε πως είναι ένας διαρκώς διευρυνόμενος θεσμός στο χώρο της φωνής και διεξήχθη συνδυάζοντας τη διαδικτυακή με τη δια ζώσης παρακολούθηση, χαρίζοντας μια πλούσια εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Το Συνέδριο φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι, με το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεών τους, συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση του κύρους της εκδήλωσης, προσφέροντας ανεκτίμητη αξία στη διασφάλιση της επιτυχίας του 3ου ARTience Διεθνούς Συνεδρίου για τη Φωνή.

Οι εισηγητές εξέτασαν τις σύγχρονες τάσεις στη φωνητική εκπαίδευση και τον τρόπο με τον οποίο το evidence-based vocal pedagogy (EBVP) μπορεί να ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Με βάση τα παραπάνω, συζήτησαν τις νέες προοπτικές γνώσης και επισήμαναν την επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινού θεσμικού οργάνου, που θα αντιπροσωπεύει  και θα ενσωματώνει όλες τις ειδικότητες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φωνή.

Στη συνέχεια, η Πολυθεματική Δράση “η Κραυγή του πολέμου” ανέδειξε την τέχνη ως μέσο διαλόγου μεταξύ των πόλεων των Τρικάλων και του Χαρκόβου δίνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης για τις δυο πόλεις που υπέστησαν βαριές απώλειες από διαφορετικές αιτίες. Η πολυθεματική Δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Kharkiv I.P. Kotlyarevsky National University of Arts. H καλλιτεχνική ομάδα της σχολής χορού Dance Space της Μαρίας Γαδετσάκη παρουσίασε την συγκλονιστική παράσταση ‘untitled’, η οποία συγκίνησε το κοινό με τους έφηβους χορευτές της ομάδας να σκορπίζουν ελπίδα για το μέλλον μέσα από το πάθος τους, ενώ η εικαστική έκθεση με θέμα «η Κραυγή του πολέμου» του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων απεικόνισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου με σπαρακτικό τρόπο. Η Δημοτική Χορωδία Τρικκαίων “Voci Intonate” ερμήνευσε τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων και Ουκρανών συνθετών με ενθουσιασμό και πάθος και ενθουσίασε το κοινό που παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις εκδηλώσεις και ομιλίες των 3 ημερών. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συγκινητικές ομιλίες από τις καθηγήτριες του Kharkiv I.P. Kotlyarevsky National University of Arts, Dr. Oleksandra Kuzmina και Dr. Yulia Nikolayevska, και παρουσιάστηκε υβριδική συναυλία με τη συμμετοχή φοιτητών του πανεπιστημίου και νέων Ελλήνων τραγουδιστών του λυρικού τραγουδιού, που ερμήνευσαν έργα σύγχρονων Ελλήνων και Ουκρανών συνθετών.

Το αποκορύφωμα του 3ου ARTience Διεθνούς Συνεδρίου για τη Φωνή αποτέλεσαν τα ARTience Workshops, που πραγματοποιήθηκαν με ευγενική χορηγία της COSMOS CSR. Τα εργαστήρια εστίασαν στη φωνή των εκπαιδευτικών και συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό συμμετοχής εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εργαλεία βελτίωσης και προστασίας της συγκεκριμένης ομάδας επαγγελματιών φωνής.

Συνολικά, το 3ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή και η Πολυθεματική Δράση ARTience “η Κραυγή του πολέμου” συγκέντρωσαν 1450 συμμετέχοντες, διαδικτυακά και δια ζώσης. Το Συνέδριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

banner-article

Ροη ειδήσεων