Κόσμος

Ραδιόφωνο ισραηλινού στρατού: Χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά στρατεύματα με τεθωρακισμένα οχήματα επιτέθηκαν σε στόχους της Χαμάς σε χερσαία επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη.

Το ρεπορτάζ την περιγράφει ως μια «σχετικά μεγάλη» χερσαία εισβολή, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση από τότε που το Ισραήλ άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις έξω από τον θύλακα.

Τα τανκς και τα οχήματα πεζικού έπληξαν «πολυάριθμους τρομοκρατικούς πυρήνες της Χαμάς, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων» καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, προτού εξέλθουν από τη Γάζα και επιστρέψουν στο Ισραήλ, ανέφερε η Jerusalem Post, επικαλούμενη το ραδιόφωνο του στρατού.
Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εισβολές για να διερευνήσουν θέσεις της Χαμάς και να συλλέξουν πληροφορίες για ομήρους.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο

Χθες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωνε πως «προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επιχείρηση», με στόχο την καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών λειτουργιών της Χαμάς.

Ο χρόνος της επιχείρησης αποφασίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο χωρίς φυσικά να γίνει γνωστός.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι ο ίδιος δεν απαίτησε από τον Νετανιάχου να καθυστερήσει την χερσαία επίθεση στη Γάζα έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι που είναι στα χέρια της Χαμάς.

«Όχι. Είναι δική τους απόφαση, εγώ δεν το απαίτησα», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό που του είπα, είναι ότι αν είναι δυνατόν να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους με ασφάλεια, αυτό πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

Μια «μαζική» χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν «λάθος», εκτιμούσε από το Κάιρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αυτή θα μπορούσε να θέσει σε «κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό», χωρίς «να προστατεύει μακροπρόθεσμα το Ισραήλ».

banner-article

Ροη ειδήσεων