Κόσμος

Το Ισραήλ συνεχίζει τον ανελέητο βομβαρδισμό στη Γάζα: πλησιάζουν τις 5000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – το 40% παιδιά / πάνω από 14.000 οι τραυματίες

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει, σφαγιάζοντας τον λαό της Παλαιστίνης. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά καθημερινά.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός καταγράφει 4.561 νεκρούς και 14.245 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με του παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα ότι το 40% των νεκρών είναι παιδιά.

Ενώ  από τους 14.245 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν, το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο, οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Μαχητικά έπληξαν περιοχές, όπου βρίσκονται τρία νοσοκομεία

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ αλλά δεν είναι σαφές αν τα νοσοκομεία χτυπήθηκαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Αλ-Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών ασθενών καθώς και ιατρικού προσωπικού σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος τόνισε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στα πρόθυρα «πραγματικής καταστροφής», καθώς τα καύσιμά του ενδέχεται να εξαντληθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με τον διευθυντή του, τονίζοντας δεν έφτασε καμία βοήθεια από τον ΟΗΕ.

Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί ζημιές στα ή κοντά στα άλλα δύο νοσοκομεία μέχρι στιγμής. Το Αλ-Σίφα ήταν ανάμεσα στα νοσοκομεία, που είχαν λάβει εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ. Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε τόνισε πως ήταν αδύνατον να μεταφέρει τους ασθενείς και τους τραυματίες.

Ο Λευκός Οίκος υπόσχεται «συνεχή ροή» βοήθειας στη Γάζα

Μπροστά στον κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τους ηγέτες του Καναδά, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, ο οποίος αναμένεται αύριο στο Ισραήλ.

Όλοι υπογράμμισαν για μια ακόμη φορά την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμύνεται, ωστόσο παρότρυναν ταυτόχρονα τον ισραηλινό στρατό να τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας. Στην κοινή ανακοίνωσή τους καλωσόρισαν την απελευθέρωση δυο ομήρων και κάλεσαν να αφεθούν επίσης ελεύθεροι όλοι οι εναπομείναντες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης πως ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι «θα υπάρξει τώρα συνεχής ροή κρίσιμης βοήθειας στη Γάζα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters / efsyn.gr
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας