Αθλητικά

Μπουρλότο στο πρωτάθλημα από τη διακοπή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Στο νοσοκομείο ο ποδοσφαιριστής που δέχθηκε την κροτίδα

Στις αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης θα κριθεί ο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, μετά τη διακοπή που προκάλεσε η ρίψη κροτίδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των Πρασίνων, Χουάνκαρ.

Όμως το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μοιάζει ήδη να εισέρχεται σε μία νέα βαθιά κρίση και να τινάζεται στον αέρα, με κύκλο έντασης, αμφισβητήσεων και σκληρών αντιδικιών.

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα βρεθούν άλλες πέντε φορές αντίπαλοι φέτος (1 στην κανονική σεζόν, δύο στα πλέι οφ και δύο για το Κύπελλο), και είναι πλέον εξαιρετικά δυσοίωνες οι προβλέψεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κόντρα.

Με δεδομένο ότι και οι σχέσεις μεταξύ σχεδόν όλων των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος είναι από ανύπαρκτες έως κακές και αδυσώπητα ανταγωνιστικές σε όλα τα πεδία, με μία δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα να επικρατεί, το ερώτημα για το πώς θα τελειώσει η φετινή είναι σεζόν είναι εξόχως αγωνιώδες.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Χουάνκαρ, δίπλα στον οποίο έπεσε κροτίδα από οπαδούς του Ολυμπιακού, μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, όπου πέρασε όλη τη νύχτα και αναμένεται να βγει σήμερα, εκτός απροόπτου.

Ο παίκτης ζαλιζόταν και δεν άκουγε με τον γιατρό του αγώνα να εκτιμά αρχικά ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί, αλλά στη συνέχεια να καταλήγει στην άποψη ότι η κλινική του εικόνα είναι βελτιωμένη, χωρίς όμως να μπορεί να πει κατηγορηματικά εάν μπορεί για το εάν είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι.

Το ματς διακόπηκε στο 50ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Είχε προηγηθεί ο Παναθηναϊκός με τον Βαγιανίδη στο 28ο λεπτό και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 48ο λεπτό με τον Μαντί Καμαρά.

Η κροτίδα έπεσε δίπλα από το σημείο, όπου έκαναν ζέσταμα οι φιλοξενούμενοι, με τον Χουάνκαρ να σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πρώτες βοήθειες στον Ισπανό μπακ παρασχέθηκαν από το «πράσινο» ιατρικό επιτελείο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια, εκεί όπου οδηγήθηκαν, επίσης, οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο του «τριφυλλιού».

Αυτό έκανε τον διαιτητή διστακτικό, με αποτέλεσμα να συστήσει τη συνέχιση του παιχνιδιού στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν.

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή η διακοπή του ματς, λόγω τραυματισμού παίκτη, η κατακύρωσή του στην ομάδα που είναι θύμα αυτής της ακραίας ενέργειας και η τιμωρία εκείνης, που ευθύνεται για τον τραυματισμό.

Τελικά, λίγο μετά τις 23:00 και αφού πέρασαν δυόμισι ώρες από τη διακοπή, ο Ιταλός ρέφερι Μαρέσκα αποφάσισε την οριστική διακοπή, με δεδομένη την επιλογή των «πρασίνων» να μην επιστρέψουν στο χορτάρι.

Το λόγο τώρα έχει η αθλητική δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει με ποιας ομάδας την υπαιτιότητα διακόπηκε το παιχνίδι, ώστε να καταλογιστούν τα δέοντα.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού αναφερόταν ότι «σήμερα είδαμε στο γήπεδο ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα και ότι ένας οπαδός του Ολυμπιακού τραυμάτισε σοβαρά τον Χουάνκαρ, κάτι που οδήγησε στη διακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

Ο δε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε ότι υπήρξε τραυματισμός και έκανε λόγο για «παραμύθια».

«Ο μόνος ποδοσφαιριστής που φάνηκε ότι έχει ευαισθησία στα αυτιά του, χωρίς να τον έχει ακουμπήσει καμία κροτίδα» είπε χαρακτηριστικά.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας