Αναγνώστες Βέροια Ελλάδα Σχόλια

 «Ο Καλατράβας, το ΤΑΥΠΕΔ και η Βέροια» επιστολή αναγνώστη

Μεγάλη η συζήτηση για το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ που έτριζε και δεν ήταν ασφαλές και το κλείσανε.
Πουθενά δεν γράφτηκε ποιος πλήρωσε το μάρμαρο για τέτοιες ακριβές κατασκευές στην Ελλάδα  που στη συνέχεια χρεοκόπησε και μας φόρτωσαν τρία μνημόνια.

Αυτό που δεν διαβάζω, εκτός αν κάπου δεν το βρήκα, είναι ότι δεν ακούμε από ποιόν  είναι το ΟΑΚΑ και ποιος θα ξαναπληρώσει το μάρμαρο για ένα πράγμα που δεν χρειάζονταν.

Μου φαίνεται ότι είναι του ΤΑΥΠΕΔ, δηλαδή είναι ιδιωτικό, γιατι οι μηχανικοί του ανακάλυψαν και έβγαλαν στον αφρό τα προβλήματα που παρουσιάζει το στέγαστρο του Καλατράβα, καθώς και ότι τα έξοδα της επισκευής θα τα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς, αν καταλαβαίνω καλά και δεν ξέρω αν έχω λάθος.

Τώρα σκέφτομαι και το εξής. Ακούστηκε ότι από την κυβέρνηση έδωσαν στο ΤΑΥΠΕΔ  117, αν θυμάμαι καλά, ακίνητα της Βέροιας, άρα που σήμερα δεν ανήκουν στην πόλη μας, δηλαδή σ’ εμάς, και τώρα έκαναν φτερά.

Θέλω να ρωτήσω αν πουλήσει κάποιο απ΄ αυτό το ταμείο που μαζεύει τα ακίνητα και δεν το βρει σωστό, τότε εμείς οι βεροιωτάδες θα πληρώσουμε τη ζημιά για να το διορθώσουμε;

Άκουσα ότι τα παλιά δικαστήρια της Βέροιας τα έδωσαν κι αυτά στο ΤΑΥΠΕΔ και ότι ο Δήμος μας, δηλαδή τα δικά μας δικαστήρια τα νοίκιασε απ’ αυτούς για είκοσι χρόνια. Αυτό είναι αλήθεια;  Κι αν εντωμεταξύ το ΤΑΥΠΕΔ τα πουλήσει εμείς θα μείνουμε στα κρύα του λουτρού;  Και σε ποιον θα τα πουλήσει;

Και κάτι ακόμα που σκέφτομαι. Γιατί δεν μας ενημέρωσαν πια είναι αυτά τα 117 ακίνητα αυτοί που ξέρουν και το κρατούν μυστικό; Μήπως όλοι τους τα βρήκαν μεταξύ τους;

Και ένα τελευταίο κανένας απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα δημοτικά και κατεβαίνουν και στις εκλογές  που έχουμε την άλλη Κυριακή δεν μιλάει για αυτά, δεν τους ενδιαφέρουν, όλοι αυτοί ξέρουν πια είναι και μας το κρύβουν; Γιατί δεν μας τα μαρτυρούν;  Ντροπή και απογοήτευση από όλους. Όλοι ίδιοι είναι, εκτός αν τα είπαν και δεν άκουσα.

Πιστεύω εσείς να το δημοσιεύσεται.

Κ.Π.

——————

(Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Η επιστολή δημοσιεύεται αυτούσια.)

banner-article

Ροη ειδήσεων