Κοινωνία Πολιτισμός

Το «ευχαριστώ» της Μάγδας Φύσσα στην ΚΝΕ για τη μέρα γιορτής στον Παύλο

«Εμείς καταφέραμε τον πόνο που μας έχει αφήσει με το φευγιό του να τον κάνουμε γιορτή για εκείνον. Γιορτή και έναν αγώνα πολύ δυνατό μπροστά…»

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, προκάλεσε συγκίνηση μιλώντας στη συναυλία της ΚΝΕ, η οποία ήταν αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του γιου της.

Απευθυνόμενη στο νεαρό ακροατήριο που είχε ενώπιόν της (που την καταχειροκρότησε, φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»), η Μ. Φύσσα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν 10 χρόνια, τα περισσότερα ήσασταν μικρά παιδιά. Μάθατε, μεγαλώσατε, και έχετε στις πλάτες σας τη δολοφονία του Παύλου. Θα πάρετε όμως, και αυτό τον αγώνα, ειλικρινά τον έχω δει, τον βλέπω. Πιστεύω είμαστε μαζί». Πρόσθεσε με νόημα πως «Το έχω πει και θα το ξαναπώ, αν δεν είχα και εγώ τις δικές σας πλάτες δεν θα μπορούσαν να είναι έτσι τα πράγματα».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την ΚΝΕ «που μας φιλοξενεί και που έκανε αυτή την ημέρα γιορτή για τον Παύλο. Τον γιορτάσαμε και την Κυριακή στα Λιπάσματα. Και πάλι αυτό που έχω να πω ένα: ότι εμείς καταφέραμε τον πόνο που μας έχει αφήσει με το φευγιό του να τον κάνουμε γιορτή για εκείνον. Γιορτή και έναν αγώνα πολύ δυνατό μπροστά. Και έχετε, ειλικρινά σας το λέω και πρέπει να το καταλάβετε, μεγάλο δρόμο μπροστά σας».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας