Άρθρα Πολιτική

“Αποκάλυψη: Ιδού το… πολιτικό πρόγραμμα του κ. Κασσελάκη” / γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς

Επί μέρες αναζητούσαμε το πολιτικό περιεχόμενο της πρωτοβουλίας του Στέφανου Κασσελάκη να «σώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνυόμενος πρόεδρος σε ένα κόμμα με το οποίο δεν είχε καμιά σχέση μέχρι την άνοιξη που μας πέρασε.

Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του πρόβαλαν τη δική τους πολιτική εικόνα για να καλύψουν το κενό. Εκείνοι, πάλι, που επιμένουν στην ανασυγκρότηση του κόμματος της Αριστεράς πάνω στις ίδιες αρχές και αξίες που το κατέστησαν κυβερνητικό κόμμα, μάταια επιχειρούσαν να ανακαλύψουν μέσα από μισόλογα και έμμεσες αναφορές αυτό το κρυφό πρόγραμμα.

Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, ο κ. Κασσελάκης ανταποκρίθηκε στο πάνδημο αίτημα και δυο μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ συνόψισε την πολιτική πρότασή του με λίγα λόγια. Πιεσμένος, προφανώς, από τις συνέπειες της αναφοράς του σε τουρκικό «κρατίδιο» στην Κύπρο, αποφάσισε να τα πει όλα και σε ανάρτησή του σήκωσε το γάντι.

Αλλά τι μας είπε χτες ο κ. Κασσελάκης;

  1. Για τα οικονομικά ζητήματα κατάγγειλε τον «νόμο Κατρούγκαλου».
  2. Για τα εθνικά ζητήματα δήλωσε περήφανος που δεν έχει στο πλευρό του «κανένα βουλευτή που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική» ή που «να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων».
Με αυτές τις λίγες φράσεις ο κ. Κασσελάκης απέδειξε ότι εξακολουθεί να θαυμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία.
  • Γιατί βέβαια ο «νόμος Κατρούγκαλου» ήταν νόμος της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Και αυτοί που εξακολουθούν να τον δαιμονοποιούν δεν είναι άλλοι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά τον Αδωνη Γεωργιάδη.
  • Οσο για την καταγγελία για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι μιλούν για τουρκική μειονότητα, αυτό ήταν το βασικό προεκλογικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το αναφέρει σε όλες του τις συνεντεύξεις και ομιλίες και την Ντόρα Μπακογιάννη να επισκέπτεται τη Θράκη για τον ίδιο λόγο. Και βέβαια αυτοί οι βουλευτές που βδελύσσεται ο κ. Κασσελάκης έχουν επιλεγεί με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Οι θέσεις αυτές του κ. Κασσελάκη δεν είναι απλώς εκτός του κομματικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πλήττουν ευθέως το κόμμα και μάλιστα αντιγράφοντας την προπαγάνδα του πολιτικού του αντιπάλου.

efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας