Άρθρα Πολιτική

“Τέρμα στο διασυρμό / Να αποσύρει τώρα την υποψηφιότητά του ο κ. Κασσελάκης” / γράφει ο Τάκης Κατσαρός

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και αδρανής, στο όνομα μιας προεκλογικής “ουδετερότητας” τον καθημερινό διασυρμό και τη γελοιοποίηση του κόμματος από τον υποψήφιο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
 
Τάκης Κατσαρός

Όσα χθες το βράδυ δήλωσε στο Αιγάλεω για το Κυπριακό (που έχουν προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμου του Κυπριακου Τύπου), την τουρκική μειονότητα και τη δήθεν συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, μπορεί να αποκαλύπτουν το απόλυτο πολιτικό κενό που τον χαρακτηρίζει και την καταφανή έλλειψη στοιχειωδους πολιτικής παιδείας, πλήττουν όμως, ταυτόχρονα,  την εικόνα και τη σοβαρότητα του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης πέρα από αμετροεπής “ουρανοκατέβατος” υποψήφιος  Πρόεδρος,  μπορεί αύριο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας του τόπου, να αποδειχθεί επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Όχι λόγω της μιας ή της άλλης άποψης. Όχι γιατί είναι “ενδοτικός” ή “υπερεθνικιστής”. Αλλά, γιατί, λόγω άγνοιας,  είναι αδύνατο να χειριστεί πολιτικά οποιοδήποτε θέμα, πολύ περισσότερο μια εθνική κρίση. Αυτόν τον άνθρωπο “συστήνει” για υποψήφιο πρόεδρο και μελλοντικό πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η ΠΓ οφείλει να πάρει θέση με τον παρακάτω τρόπο:

Πρώτον: Να επαναλάβει δημόσια τις διατυπωμένες θέσεις του κόμματος για τα εθνικά ζητήματα.

Δεύτερον: Να ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη, να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος την πολιτική του ανεπάρκεια και να διευκολύνει το κόμμα στο οποίο ανήκει, αποσύροντας την υποψηφιότητά του.

Αρκετά πια με αυτή την κωμωδία, που τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλη τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Προφανώς, αν γίνουν τα παραπάνω και δεν παραιτηθεί ο κ. Κασσελάκης, η ευθύνη για να αποφευχθούν τα χειρότερα περνάει στην ευθύνη όσων θα ψηφίσουν την Κυριακή.

Είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά  ο κόσμος της Αριστεράς, αλλά κι αυτοί που προσήλθαν για πρώτη φορά στην κάλπη,  πιο ενημερωμένοι και πιο “υποψιασμένοι” θα διακρίνουν το περιτύλιγμα (που έπαψε να είναι τόσο λαμπερό) από την ουσία και δεν θα συμβάλουν με τη ψήφο τους να “αλωθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ από αλλότρια συμφέροντα, που μόνο τον πολιτικό εκμηδενισμό της Αριστεράς επιδιώκουν. Για αυτή την “αποστολή” είναι ικανότατος  ο κ. Κασσελάκης. Για τίποτα άλλο.

efsyn.gr

Ένας ακόμη “Δούρειος Ίππος” στην καθημαγμένη και τριτοκοσμική Ελλάδα / γράφει ο Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων