Βέροια

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: «Όλοι στην απεργία – Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα» / Βέροια, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΑΘΙΑΣ « ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΥΡΑΣ»

   Χρ. Λαναρά 56. Τηλ : 2332022230-6947914759

Συνδικάτο Τροφίμων- Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας- Ιδιωτικών Υπαλλήλων –  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκ και ΚΥ Ν. Ημαθίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

Το  αντεργατικό τερατούργημα  αποτελεί για τους εργαζόμενους ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Την ώρα που ο λαός μας καίγεται στις πυρκαγιές , πνίγεται στις πλημμύρες όπως αυτές τις μέρες στη Θεσσαλία , βρίσκεται αντιμέτωπος με την τεράστια ακρίβεια , την εμπορευματοποίηση και τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία και την Παιδεία,  χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση λέγοντας ότι « είναι δική μας επιλογή» φέρνει νόμο ο οποίος :

  • Νομιμοποιεί τη « παράλληλη απασχόληση» με δουλειά από ήλιο σε ήλιο κάνοντας τους εργαζόμενους «μπαλάκι» στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών με 13 ώρες δουλειάς !
  • Επεκτείνει την «ευελιξία», σύμφωνα με ευρωενωσιακές Οδηγίες, όπως με τις «συμβάσεις κατά παραγγελία που δίνουν το δικαίωμα να έχουν οι εργοδότες διαθέσιμους τους εργαζόμενους 24 ώρες το 24ωρο!
  • Φέρνει από την πίσω πόρτα την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο κλάδο των τροφίμων!

Όλες οι διατάξεις του νόμου είναι παραγγελία «αλα καρτ» από τους βιομήχανους και τους μεγαλοεργοδότες . Η ανάπτυξη τους , η εξωστρέφεια , οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα  πατάνε όλα στο ξεζούμισμα  των εργαζομένων.

Δεν δεχόμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν! Τρέμουν τους αγώνες των εργατών , τη δύναμη μας γ’ αυτό ποινικοποιούν την απεργία ! Δεν χαρίζουμε το όπλο της απεργίας σε κανένα! Λογαριασμό δίνουμε μονάχα στους συναδέλφους μας και τις συλλογικές μας αποφάσεις!

Αυτό που χρειάζεται είναι ανυποχώρητος αγώνας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Η ζωή μας σύμφωνα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας , των μηχανών μπορεί να γίνει κανονική μόνο με αγώνα για :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με 7ωρο – 5νθήμερο- 35ωρο με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Κατάργηση των « ευέλικτων» μορφών εργασίας με διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια , την ακρίβεια , της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
  • Άμεσα αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεσα υλοποίηση όλων των μέτρων πολιτικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

Ροη ειδήσεων