Ελλάδα Εργασιακά Κοινωνία

87η ΔΕΘ: Σε κλοιό κινητοποιήσεων το κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού

Στις 18:00 μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε αντικρατική-αντικαπιταλιστική διαδήλωση στην Καμάρα.

Τέλος, και πάλι την ίδια ώρα, άτομα που αντιτίθενται στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καλούν σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ, στην σκιά, ωστόσο, της θεομηνίας στη Θεσσαλία. Προτελευταία ημέρα σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν έως και αύριο να περιηγηθούν στα περίπτερα της Έκθεσης, με θέματα που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής τους, όπως ψυχαγωγία, εκπαίδευση, καινοτομία, έρευνα κ.α.

Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία, να επισκεφθούν το περίπτερο της Βουλγαρίας που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ. Στο περίπτερό της οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη καινοτομιών σε διάφορους τομείς αλλά κυρίως στον τομέα της ψηφιοποίησης και της πράσινης οικονομίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των λύσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), της άμυνας, της διαστημικής πολιτικής και άλλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022, η χώρα ηγείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με πάνω από 1.600 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κυβερνητικές πηγές λένε ότι η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά την περιγραφή της τωρινής συγκυρίας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την τραγωδία στη Θεσσαλία και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το δεύτερο σκέλος, λένε στην κυβέρνηση, θα είναι «μεταρρυθμιστικό», θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και θα αφορά την προώθηση του αφηγήματος περί «πολυδύναμου και πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού».

Παρόλο, λοιπόν, που το αφήγημα αυτό έχει θρυμματιστεί πλήρως μετά την κατάρρευση του «επιτελικού κράτους» απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιμείνει σε αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να πάει στη ΔΕΘ με μια προσέγγιση παραδοχής προβλημάτων στο κράτος και ένα αφήγημα του πώς αυτά θα αλλάξουν. Μια παραδοχή που βέβαια αναμένεται να έρθει τώρα, ενώ η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία ήδη τέσσερα χρόνια, επομένως θα ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας για τα έως τώρα πεπραγμένα της.

Στο ίδιο πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα ανά τομέα, για τομείς όπως η Οικονομία (εδώ αναμένονται νέες εξαγγελίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε ευχολόγια), η Δικαιοσύνη, η Παιδεία (θυμίζουμε την κυβερνητική σημαία της «αξιολόγησης» και την κυβερνητική ιδεολογική εμμονή στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω προσπάθειας να παρακαμφθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος με επίκληση του άρθρου 28 περί διακρατικών συμφωνιών), η υγεία, αλλά και η Πολιτική Προστασία, η οποία, ως γνωστόν, έχει αναδειχτεί με τον χειρότερο τρόπο στο κεντρικό θέμα των ημερών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού και λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής της «87ης Δ.Ε.Θ.», των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (15-09-2023) μέχρι και την 20.00΄ ώρα της Κυριακής (17-09-2023) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου.

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

β. Το Σάββατο (16-09-2023), από ώρα 15.30΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

-Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

-Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

  • Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.
  • Από ώρα 15.30΄ του Σαββάτου (16-09-2023) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
  • Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας