Ελλάδα

Μακελειό στη Λούτσα με 6 νεκρούς / τους έστησαν «ενέδρα θανάτου»

Έξι συνολικά είναι οι νεκροί μετά το περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκε στην Λούτσα αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής εκτέλεσης. Αναζητά ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

To επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως στην Λούτσα, όταν άγνωστοι γάζωσαν με 25 σφαίρες ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, όλοι αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα είχε γερμανικές πινακίδες, οι οποίες είναι σίγουρα πλαστές, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ (φέρονται να ήταν κολλημένες στο αυτοκίνητο με σελοτέιπ), ενώ ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι εννιάρι. Η Αστυνομία αναζητεί τους εκτελεστές, οι οποίοι διέφυγαν με το μαύρο αυτοκίνητο Ford και μία μηχανή, ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε λιμάνια και αεροδρόμια, όπου δόθηκε η εντολή να μη φύγει κανείς χωρίς να ελέγχεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Πριν από λίγο εντοπίστηκαν 6 θανάσιμα τραυματισμένα άτομα μετά από πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αρτέμιδας. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Οι πέντε βρέθηκαν εντός ενός οχήματος και ο ένας εκτός του αυτοκινήτου, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και οι 6 έφεραν τραύμα από εννιάρι πιστόλι.

Όπως όλα δείχνουν, όταν συναντήθηκαν οι δυο συμμορίες άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον 6ο ο οποίος βρέθηκε εκτός του ΙΧ να εικάζεται από την ΕΛΑΣ πως πρόκειται για επιβαίνοντα  του οχήματος ο οποίος πρόλαβε να βγει αλλά όχι και να γλιτώσει από τις σφαίρες.

Άλλωστε το ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώνουν ότι οι οι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, μέσα στο αυτοκίνητο και ο έκτος άφησε την τελευταία του πνοή ένα μέτρο έξω από το ΙΧ.».

Εντωμεταξύ, υπάρχουν και μαρτυρίες για την επίθεση. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το μακελειό, ανέφερε: «Άκουσα ριπές διακεκομμένες. Και ξανά ριπές».

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και το ΕΚΑΒ με κινητή μονάδα με διασώστες και γιατρό, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι άνθρωποι που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το σενάριο που εξετάζεται ως το πιο πιθανό από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που αφορά σε υπόθεση ναρκωτικών. Παράλληλα, εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Ή να είχαν στήσει ενέδρα στα θύματα και όταν τους εντόπισαν στο σημείο τους εκτέλεσαν ή να πήγε στραβά κάποιο «ραντεβού». Θύτες και θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους και από ότι φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι πρώτοι έστησαν μια ενέδρα θανάτου στους έξι επιβαίνοντες στο ΙΧ με τις πλαστές πινακίδες. Το σενάριο της ενέδρας θανάτου ενισχύει η θέση στην οποία βρέθηκαν τα θύματα (εντός του αυτοκινήτου).

Επιπλέον, ερευνάται αν τα θύματα είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ εξετάζεται αν πρόλαβαν και οι άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πρόλαβαν να πυροβολήσουν και εκείνοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν 25 κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στο One Channel ήταν καλεσμένος ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχαμε λοιπόν μετά τις 18:00 μια αιματηρή συμπλοκή στην συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως στην Λούτσα, μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρέθηκαν 5 νεκροί και ένας έξω από αυτό»

«Μιλάμε για μια περιοχή, Λούτσα πλέον είναι μια περιοχή έξω από την Αθήνα αλλά είναι πυκνοκατοικημένη σε κάποια σημεία, εκεί το σημείο ήταν ένας δρόμος, δεν μπορείς να τον πεις ούτε πυκνοκατοικημένη ούτε αραιοκατοικημένο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Καλλιακμάνης.

«Δεν ξέρω αν υπήρχαν άνθρωποι, αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, πέντε νεκροί λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο, τρείς στις πίσω θέσεις και δύο πιο μπροστά και ένας έξω από το αυτοκίνητο. Τώρα αυτός ο ένας ήταν από την ίδια συμμορία; Γιατί εδώ είναι προφανές ότι πρόκειται για μάχη συμμοριών, φαίνεται ότι είναι Αλβανοί υπήκοοι όλοι, έτσι φαίνεται. Ξέρετε είναι στην αρχή οι έρευνα και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

«Οι πληροφορίες που έχω, είναι έχει αναλάβει την υπόθεση η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και το τμήμα ανθρωποκτονιών της Αττικής. Θα δούμε γιατί ακριβώς πρόκειται, φαίνεται ότι όπως έγινε αυτή η συμπλοκή είναι μάχη μεταξύ συμμοριών, προφανώς είχαν κλείσει ραντεβού ή κάποιοι είχαν στήσει ενέδρα σε κάποιους άλλους. Θα δούμε αν οι νεκροί είναι μέλη της ίδιας συμμορίας ή αυτός που ήταν έξω από το αυτοκίνητο άνηκε σε άλλη συμμορία». «Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ποινικό παρελθόν και τώρα θα δείτε χωρίς ακόμα να έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία κανενός από αυτούς. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα είναι πολύ νωρίς. Θα δείτε ότι τα στοιχεία σε κάποιους από αυτούς, μπορεί και όλοι να έχουν ποινικό παρελθόν, τις περισσότερες φορές», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Μα γι’αυτό πολλές φορές γίνονται αυτά τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών γιατί αλλάζουν τα πόστα, μπαίνουν νέοι άνθρωποι, ακολουθούν τους παλιούς, υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Αυτό έχει να κάνει με ναρκωτικά, με νύχτα, με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, έχει να κάνει μα συμβόλαια θανάτου κλπ», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας