Νάουσα

Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας: Ανοχύρωτες οι πόλεις από τις πλημμύρες λόγω έλλειψης των αναγκαίων έργων

 Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των νομαρχιακών και περιφερειακών διοικήσεων για την έλλειψη συνολικού, ολοκληρωμένου σχεδιασμού έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τους, γιατί, παρά την εξέλιξη της επιστήμης και τη δυνατότητα έγκαιρης πρόγνωσης ενός καιρικού φαινομένου, όσο ακραίο κι αν είναι, τόσο σε ό,τι αφορά την εκδήλωση όσο και την εξέλιξή του, και ενώ τα μέσα πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί, το αστικό κράτος αδιαφορεί για τις υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες, όπως έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, ενταγμένα σε ένα συνολικότερο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Όσο η πρόληψη καταστροφών, πυρκαγιών, πλημμυρών και γενικά η Πολιτική Προστασία γίνεται με κριτήριο το κόστος-όφελος και “όσο αντέχει η οικονομία”, και πάντα με όρους ανταποδοτικότητας, στις φωτιές θα καιγόμαστε και στις βροχές θα πλημμυρίζουμε και θα πνιγόμαστε.

Η διεκδίκηση κονδυλίων και η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο, η απαίτηση προς Κυβέρνηση και Περιφέρεια να ενισχυθεί ο δήμος μας με όλα τα απαραίτητα μέσα, οι έγκαιροι καθαρισμοί φρεατίων, ρεμάτων, δασών, δασικών δρόμων και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ μιας δημοτικής αρχής που βάζει πάνω από όλα την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των δημοτών της.

Μπορούμε και στη Νάουσα να “πάμε αλλιώς”, με τους αγώνες μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και με την ισχυροποίηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τον Οκτώβριο στις κάλπες. Μπροστά με τις δικές μας ανάγκες!

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάουσας

banner-article

Ροη ειδήσεων