Εκκλησια Νάουσα Τοπικά

Μητρόπολη: Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον πολιούχο της Ναούσης, Όσιο Θεοφάνη τον Θαυματουργό

Το πρωί του Σαββάτου, 19ης Αυγούστου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του προστάτου και πολιούχου της ηρωικής και αγιοτόκου πόλεως, Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού.

Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοφάνους που θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό, ενώ πλήθος πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και ευσεβών Ναουσαίων προσήλθαν για να τιμήσουν τον Θαυματουργό Άγιο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη και ευχήθηκε ο Όσιος Θεοφάνης ο Θαυματουργός να προστατεύει την πόλη του, την ηρωική Νάουσα και όσους τιμούν και εορτάζουν την μνήμη του.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων