Ελλάδα Εργασιακά

Θεσσαλονίκη: Νεκρός διανομέας σε τροχαίο / στους δρόμους οι διανομείς μετά το δυστύχημα

Ένας 55χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Τσιμισκή 75 λίγο πριν το ύψος της Αγίας Σοφίας, περίπου στις 15:40. Το δίκυκλο που οδηγούσε ο διανομέας συγκρούστηκε με λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το thestival, ο διανομέας φέρεται να επιχείρησε να προσπεράσει από αριστερά το λεωφορείο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μηχανάκι χτύπησε με ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα.

Έπειτα χτύπησε στο λεωφορείο, με συνέπεια ο διανομέας να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου. Ο θάνατος του δικυκλιστή φέρεται να ήταν ακαριαίος.

«Ακούσαμε ένα μπαμ και βγήκαμε. Είδαμε τον οδηγό κάτω αναίσθητο και τα αίματα. Μας είπαν ότι ο οδηγός της μοτοσυκλέτας πήγε να κάνει προσπέραση. Βρήκε με το σώμα του σε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι όπως περνούσε το λεωφορείο πρέπει να τον χτύπησε με τις ρόδες και τον πάτησε. Υπήρχαν φωνές και κλάματα στο σημείο», ανέφερε υπάλληλος διπλανού καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον διανομέα.

Όπως σημειώνει το thestival, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου, αρχικά, φέρεται να έχει σταματήσει στο σημείο, ωστόσο, στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η αστυνομία τον αναζητά ως μάρτυρα.

Στους δρόμους διανομείς μετά το τροχαίο δυστύχημα

Μετά το τροχαίο δυστύχημα και τον θάνατο του διανομέα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μοτοπορεία εργαζόμενοι στον χώρο του delivery για τα εργατικά δυστυχήματα.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε συμβολικά από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο διανομέας, με τους συναδέλφους του να κινούνται μέχρι το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους προς τους κρατικούς φορείς για τα ελλιπή, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

O Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα. «Παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια. Φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ», είπε και αμέσως μετά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του διανομέα που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

«Μετράμε 61 νεκρούς διανομείς. Ζητάμε από το κράτος να βοηθήσει το επάγγελμα μας με νόμους. Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να έχουμε ίση σχέση με τις πλατφόρμες και όχι να μας εκμεταλλεύονται» συμπλήρωσε ο Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων του θα συνεχιστούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr, thestival.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων