Αλεξάνδρεια Θέματα Παιδείας Πολιτισμός

Κινηματόδρασις: Πραγματοποιήθηκαν προβολές «Με Το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω ΙΙ» σε μαθητές

Για ακόμη μια φορά η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε μαθητές της Α’ Βάθμιας και της Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία του Δήμου μας.

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του 9ου IASFF πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Μαΐου προβολές του προγράμματος «Με Το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω ΙΙ» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Τις προβολές παρακολούθησαν 320 μαθητές Δημοτικών σχολείων (1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 7ο, Καψοχώρι) και 150 μαθητές Γυμνασίων (1ο-2ο).

Οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 10 ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cine Μαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / Cre Doc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας και η Λέσχη Κινηματόδρασις  από το 2020 συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, το Νεανικό Πλάνο, το Φεστιβάλ Χανίων αλλά και με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Κινηματογραφική εκπαίδευση με στόχο να δώσουν την δυνατότητα στα σχολεία της πόλης να δουν ενδιαφέρουσες  και βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο ενώ διοργανώνουν και σεμινάρια – εργαστήρια κινηματογραφικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και παιδιά με σκοπό να δώσουν το έναυσμα στους νέους να ανακαλύψουν την μαγεία του κινηματογράφου και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Ευχαριστούμε θερμά  την Διεύθυνση Α΄ Βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, την Διεύθυνση Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, τους διευθυντές των σχολείων καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας καθώς και  τον Δήμο Αλεξάνδρειας και την Κοινωφελή επιχείρηση για την παραχώρηση του χώρου για τις προβολές.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας