Αλεξάνδρεια Ρεπορτάζ Τοπικά

Άνοιξε από σήμερα η Ανθοκομική Έκθεση των “Παιδιών της Άνοιξης” στην Αλεξάνδρεια

Εδώ και 33 ολόκληρα χρόνια, από το 1990, “Τα Παιδιά της Άνοιξης” δηλώνουν την παρουσία τους όχι μόνο ως ΚΔΗΦ ΑμεΑ, αλλά και ως ενεργοποιημένα μέλη μια μικρής δικής τους κοινωνίας, όπου τους προσφέρεται ένα περιβάλλον ανάλογο με τις ανάγκες τους.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, οι άνθρωποι που είναι ταγμένοι να τους προσφέρουν ειδική φροντίδα και αγάπη, τους προσφέρουν και την ενασχόληση με την Ανθοκομία.

Και τι ωραιότερο γι’ αυτά τα παιδιά από το να ασχολούνται, πέρα από τις άλλες δημιουργικές τους δραστηριότητες και με την περιποίηση των λουλουδιών;

Η έκθεσή τους άνοιξε σήμερα και θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 14 Μαΐου.

Για τα παιδιά και τους φροντιστές τους οι τέσσερις αυτές μέρες είναι μέρες γιορτής, γιατί συμβαδίζουν και με την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία φιλοξενείται η έκθεση.

Βέβαια, σήμερα που η Φαρέτρα επισκέφθηκε την έκθεση αργά το μεσημέρι, κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικη ήταν η μέρα. Συννεφιασμένη και βροχερή. Όμως τα λουλούδια των παιδιών ήταν εκεί, ποικιλόμορφα, πανέμορφα και με ανθρώπους του ΚΔΗΦ να καμαρώνουν για τη συμμετοχή των παιδιών σ’ όλη αυτήν τη διαδικασία παραγωγής και φροντίδας.

Η Πρόεδρος της δομής, η Νόρα Σαρκατζή, ακούραστη και μαχητική όπως πάντα στον αγώνα για τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, μας ξενάγησε, πέρα από τη μικρή έκθεση στον αύλειο χώρο και στο θερμοκήπιο της δομής, μαζί με τη γεωπόνο Αθανασία Σταμκοπούλου και τη λογοθεραπεύτρια Μαρία Σαββίδου.

Εκεί, στο χώρο παραγωγής, μια αψίδα από φούξια μπουκαμβίλιες και ένας γιγάντιος ιβίσκος  τον χαρακτηρίζουν, προκαλώντας συναισθήματα αισιοδοξίας και γιατί όχι και χαράς!

Περνώντας από την Αλεξάνδρεια, μην παραλείψετε να αγοράσετε από εκεί λουλούδια. Πρώτον γιατί είναι πολλά και όμορφα και δεύτερον γιατί τα “Παιδιά” έχουν ανάγκη το θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας.

Άλλωστε, τα “Παιδιά της Άνοιξης” σας καλούν έτσι στην Ανθοκομική τους έκθεση:

“Η άνοιξη φέρνει την χαρά των λουλουδιών και των αρωμάτων σε έναν θεσμό που γεννήθηκε το 1990 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 Από τις 11 έως και τις 14 Μαΐου 2023 το Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια θα στολιστεί με άνθη και φυτά από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

Το προσωπικό μας θα είναι εκεί για να σας συμβουλέψει πώς να φτιάξετε τον κήπο ή τη βεράντα σας, ποια φυτά να επιλέξετε και με ποιον τρόπο να τα περιποιηθείτε.

Σας περιμένουμε στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού στο κέντρο μας στην Αλεξάνδρεια!”

Μπορείτε να τους το αρνηθείτε;

 …………….

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων