Πολιτική Τοπικά

Το ΚΚΕ για το πρόγραμμα της ΝΔ που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός έκανε το “μαύρο”, “άσπρο”, εμφανίζοντας τη μείωση του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος σαν “αύξηση” και τη μιζέρια που φέρνει η καπιταλιστική ανάπτυξη για το λαό ως “βελτίωση”.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις στον αέρα, χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για αυξήσεις στους μισθούς δεν ξεγελούν. Η πραγματικότητα είναι ότι το εργατικό-λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται στο έδαφος των αυξήσεων των τιμών σε ενέργεια, τρόφιμα, στέγαση και σε μια σειρά άλλα προϊόντα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες. Πάνω σ’ αυτό το έδαφος, οι όποιες υποσχέσεις για αυξήσεις δεν θα καλύψουν τις μεγάλες απώλειες, ούτε θα δώσουν την δυνατότητα για αξιοπρεπή ζωή με βάση τις ανάγκες.

Παράλληλα, η επαναφορά της δημοσιονομικής πειθαρχίας που απαιτεί η ΕΕ, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα, νομοτελειακά οδηγούν σε αυξήσεις των φόρων για να επιτευχθούν τα “ματωμένα” πλεονάσματα, ενώ η νέα οικονομική κρίση φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά αποτελούν παράγοντες που θα φέρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα, ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Γι αυτό χρειάζεται να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημα του με δυνατό το ΚΚΕ.

banner-article

Ροη ειδήσεων