Ελλάδα Κοινωνία

Πρώτη ομολογία για τη δολοφονία του Άλκη

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι», παραδέχτηκε κατά την απολογία του ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος ομολογεί ότι χτύπησε το θύμα, καθώς -μέχρι στιγμής- και οι 12 που κάθονται στο εδώλιο επέμεναν ότι δεν ήρθαν σε σωματική επαφή μαζί του κατά τη φονική οπαδική επίθεση, ξημερώνοντας 1 Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 21χρονος κατηγορούμενος, συνοδηγός στο πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα το μοιραίο βράδυ, με την απολογία του οποίου συνεχίζεται για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου, είπε: «Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές, θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι. Ήταν μια φευγαλέα σκιά, που δε θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο – τρεις εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές. Είναι δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Όταν έμαθα ότι έφυγε ένα παιδί, σοκαρίστηκα – αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Άλκη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής. Απλά, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες ακόμη εάν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τον ιατροδικαστή – τεχνικό σύμβουλό, μού είπαν ότι ταιριάζει αυτό το χτύπημα στο μαχαίρι. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος ότι έγινε από μένα».

Σημειώνεται ότι το χτύπημα που ομολόγησε είναι αυτό στη μηριαία αρτηρία, που σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη, όπως αναφέρεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, το φονικό όπλο που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ ήταν ένα μικρό μαχαίρι με ξύλινη λαβή, το οποίο είχε πάρει νωρίτερα από την κουζίνα του συνδέσμου.

Αναφορικά με τα κίνητρα της οπαδικής επίθεσης, που εκτός από τον φρικτό θάνατο του Άλκη, είχε σαν αποτέλεσμα και τον τραυματισμό δύο φίλων του, ο 21χρονος υποστήριξε και εκείνος ότι «δεν πήγαμε για να σκοτώσουμε σε καμία περίπτωση δεν το θέλαμε αυτό, πήγαμε να χτυπήσουμε».

Η απολογία του είναι σε εξέλιξη.

efsyn

banner-article

Ροη ειδήσεων