Κοινωνία Οικονομία

Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου σχετικά με την εμπορευματοποίηση του νερού

Η Κυβέρνηση, ως γνωστό, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση προωθεί την διαχείριση του πιο πολύτιμου για την ανθρώπινη ζωή κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό, στα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, στο έδαφος που έστρωσαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Με την ένταξη και της διαχείρισης του νερού στη «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας», το νερό γίνεται πηγή πλουτισμού για τις επιχειρηματικούς ομίλους, παρά την υποκριτική προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης, εκ των υστέρων, για την επιστροφή της διαχείρισης του νερού στο κράτος, αφού και το ίδιο το κράτος λειτουργεί για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και των νόμων του κέρδους.

Το κυνήγι του κέρδους, ιδίως σε τομείς κοινωνικά ευαίσθητους, είναι καταστροφικό για το λαό, όπως είδαμε πρόσφατα με το έγκλημα στα Τέμπη, στην ενέργεια, στην υγεία, στην προστασία από φυσικές καταστροφές και για τους συνταξιούχος στην προώθηση της Ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ και την παράδοση του Μετοχικού μας Ταμείου στις ιδιωτικές εταιρείες.

Σαν αποτέλεσμα ο λαός και κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, να γονατίζουν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αναντίστοιχες με το εισόδημά τους (αν έχουν εισόδημα) οικονομικές υποχρεώσεις, κλείνοντας το μαγαζί τους, χάνοντας το σπίτι τους και τη ζωή τους.

Το «κόψιμο» του νερού σε μια λαΐκή οικογένεια που μαστίζεται από την ανεργία είναι έγκλημα γιατί βιολογικά σημαίνει θάνατος, σχετίζεται με την ίδια την ζωή.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !!!!!!

Είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό.

Ένα κοινωνικά ευαίσθητο κράτος είναι απαραίτητο να παρέχει στο λαό του φτηνό, υγιεινό νερό, καθώς και όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό.

Σήμερα απαιτείται μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας ώστε οι υποδομές και οι υδάτινοι πόροι να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία με κεντρικό σχεδιασμό και ενιαίο φορέα της διαχείρισης όλων των υποδομών.

Χρειάζεται καταχώρηση του νερού ως κοινωνικό αγαθό και διασφάλιση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ

Συνεχής ενωτικός αγώνας του λαού μας για επαρκές, φτηνό, ασφαλές και ποιοτικό νερό, ενταγμένου και μέσα στο σύνολο των γενικότερων αιτημάτων μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

  • ΚΑΤΩ τα χέρια από την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών μας !!!!!!!!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!!!!!!!

Στις επόμενες εκλογές οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε όσους μέχρι τώρα ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής τους.

ΕΚΣΔΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας