Άρθρα Οικονομία Πολιτική

“Ο Τσίπρας, το φτωχικό τραπέζι και οι ζουρνάδες…” / γράφει η Ηλιάνα Τεβουνά

Δε θέλει κανείς πολύ για να θυμηθεί τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός το Δεκέμβρη του 2014 και να μη μειδιάσει με πικρία.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τώρα άλλη μία δήλωση-βόμβα μεγαλώνοντας και άλλο τη λίστα με τις αλησμόνητες (και διόλου αξιοζήλευτες…) φράσεις:

«Αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό» είπε δίχως δισταγμό, δίχως δεύτερη σκέψη, δίχως καμία αίσθηση αυτοσυγκράτησης από τότε που είχε πει την άλλη αλήστου μνήμης φράση το Δεκέμβρη του 2014: «Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές».

Σήμερα, λοιπόν, εννιά χρόνια μετά, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σχεδόν αδίστακτα κατηγορηματικός, για να μην πούμε «αισιόδοξος», λέγοντας:

«Με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια».

Ολα αυτά τα είπε το πρωί, κατά την επίσκεψή του στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές ενόψει των αγορών για το Πάσχα

Δε θέλει κανείς πολύ για να θυμηθεί τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός το Δεκέμβρη του 2014 και να μην μειδιάσει (στην καλύτερη περίπτωση των πιο ψύχραιμων πολιτών) με πικρία.

Έκτοτε βέβαια συνέβη το αντίθετο: οι «αγορές» μας χόρεψαν κανονικά στο ταψί φτωχοποιώντας έτι περαιτέρω μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με το άλλοθι της πληρωμής «μισθών και συντάξεων», βάζοντας παράλληλα στη μαύρη λίστα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου των δανειστών της λεγόμενης «τρόικας» σχεδόν τα πάντα…

Ως εκ τούτου, κρατά κανείς ένα πάρα πολύ μικρό «καλάθι» (να μην πούμε μικροσκοπικό και παρεξηγηθούμε…) ακούγοντας σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην και επίδοξο πρωθυπουργό, να διαβεβαιώνει πως ποτέ το τραπέζι του μέσου Έλληνα δεν θα είναι τόσο φτωχικό, σε περίπτωση που το κόμμα του τα πάει καλά στις επικείμενες εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Τι, όχι;

banner-article

Ροη ειδήσεων