Γυναίκα

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023: Τι θα φορεθεί αυτή τη σεζόν

Μια συναρπαστική νέα σεζόν ξεκινάει, σηματοδοτώντας την ευκαιρία να ανανεώσουμε το στυλ μας σύμφωνα με όσα προστάζει η μόδα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023.

Μέσα από τις εβδομάδες μόδας και τις εντυπωσιακές πασαρέλες τους, οι κορυφαίοι fashion experts έδωσαν το στίγμα τους σχετικά με το τι θα φορεθεί αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για trends που παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων, αλλά και για τάσεις που έρχονται ξανά στη μόδα μετά από καιρό.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τι θα φορεθεί στα ρούχα τη φετινή Άνοιξη και το Καλοκαίρι, καθώς και τις επικρατέστερες τάσεις στα χρώματα και τα prints που θα καθορίσουν το στυλ μας.

Τα κυρίαρχα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα για το 2023

Cut out για σαγηνευτικές εμφανίσεις

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Cut outs)

Επιστρέφοντας στην κορυφή των τάσεων, τα γνωστά και ως ανοίγματα στα ρούχα, θα αποτελέσουν μια ενδιαφέρουσα και άκρως θηλυκή επιλογή για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα trend που θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως στα φορέματα με κοψίματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Εκτός λοιπόν από την ανοιχτή πλάτη και τα ανοίγματα που αφήνουν δεξιά και αριστερά ακάλυπτη τη μέση, θα δούμε και κενά κάτω από το στήθος ή την κοιλιά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ρούχων με cut out είδαμε από τους διάσημους οίκους μόδας Prabal Gurung, Loewe, Valentino, Coperni και Sergio Hudson.

Οι πολλές τσέπες και το cargo style είναι τάση

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Cargo)

Εμφανής ήταν και η παρουσία των πολλαπλών τσεπών σε παντελόνια, φούστες, αλλά και ολόσωμες φόρμες. Το συγκεκριμένο trend πέρα από ιδιαίτερο look που θυμίζει και military, προσφέρει και χρηστικότητα. Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε θέλετε στις τσέπες σας και να μην πάρετε καθόλου τσάντα.

Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023 η τάση αυτή θα φορεθεί όχι μόνο σε χακί και λαδί, αλλά και σε πολλά άλλα χρώματα. Ενώ ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι το γεγονός πως θα το δούμε και σε πιο ασυνήθιστα υφάσματα γι’ αυτό το στυλ, όπως το σατέν ή η οργάντζα.

Οι Loewe, Off-White, Dior, Stella McCartney, Fendi, Louis Vuitton και Miu Miu ήταν μόνο μερικοί από τους οίκους που παρουσίασαν την τάση αυτή.

Διαφάνεια για θηλυκό και σέξι look

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Διαφάνεια)

Μπορεί η διαφάνεια να είναι στη μόδα εδώ και πολλές σεζόν, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο έντονη η παρουσία της, όσο στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό και πολύ όμορφο στυλ ρούχων που κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων.

Φορέματα, παντελόνια, φούστες, μπλούζες, αλλά και ολόκληρα σετ από χρωματιστές διαφάνειες παρουσιάστηκαν στις συλλογές των σχεδιαστών των οίκων Valentino, Chanel, Miu Miu, Prada, Erdem, Acne Studios και Versace.

Φορέματα / φούστες με έντονη περιφέρεια ή τύπου balloon

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Φορέματα / φούστες με έντονη περιφέρεια ή τύπου balloon)

Μια ιδιαίτερη τάση στη μόδα της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 είναι και αυτή εδώ, με τα φορέματα που είναι πολύ φουσκωτά στην περιοχή της περιφέρειας, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται εκτός από τον βασικό σχεδιασμό και με την χρήση φουρό. Το αξεσουάρ αυτό δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην εποχή μας, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε το ντύσιμο μας πολύ πιο εντυπωσιακό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους Carolina Herrera και Sandy Liang.

Εξίσου όμως όμορφα θα είναι και τα bubble hems, όπως αποκαλούνται οι τύπου balloon φούστες και τα αντίστοιχα φορέματα. Το trend αυτό επιστρέφει δυναμικά, όπως αποδεικνύουν και μεταξύ άλλων οι Khaite, Ulla Johnson, Simone Rocha και Proenza Schouler, για να μας δώσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για εντυπωσιακό ντύσιμο την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023.

Glam style και ρούχα με παγιέτες και αυτή τη σεζόν

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Glam style)

Η λάμψη στα ρούχα θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία τάση στην μόδα της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023.

Επομένως, ρούχα σε μεταλλικές αποχρώσεις με κυρίαρχη αυτή του ασημί, αλλά και παγιέτες θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε την τέλεια glamorous εμφάνιση για το βράδυ και όχι μόνο.

Άλλωστε στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας Tom Ford, Chanel, Gucci και Michael Kors είδαμε ακόμη και casual chic σύνολα που αποδεικνύουν πως μια φούστα από παγιέτες μπορεί κάλλιστα να φορεθεί και πρωί, αν συνδυαστεί με ένα απλό, βαμβακερό t-shirt.

Το τζιν παραμένει κορυφαίο trend

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Denim)

Ακόμη μια διαχρονική τάση της μόδας που όμως ανανεώνεται είναι και αυτή. Το denim παίρνει διάφορες μορφές, συνδυάζοντας ακόμη και κομμάτια διαφορετικών χρωμάτων.

Τα baggy jeans σε ψηλοκάβαλη ή πολύ χαμηλοκάβαλη γραμμή, αλλά και τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια είναι αυτά που ξεχώρισαν περισσότερο από τις συλλογές των Chloe, Givenchy. Εξίσου όμως trendy θα είναι και τα τζιν με prints, διακοσμητικά στοιχεία και βολάν, όπως εκείνα που είδαμε στις πασαρέλες των Bluemarine, Vivetta και Ulla Johnson.

Oversized blazers για trendy ανδρόγυνο look

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Oversized Blazers)

Τα γυναικεία κοστούμια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, καλύπτοντας κάθε στυλ και κάθε μας ανάγκη. Οι γραμμές τους είναι ποικίλες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για κάθε σωματότυπο.

Φέτος την Άνοιξη όμως θα ξεχωρίσουν τα κοστούμια με oversized σακάκια, όπως αυτά των οίκων Paul Smith, Victoria Beckham, Valentino και Chanel, αλλά και τα απαλά χρώματα σαν τα σχέδια της Stella McCartney και Rejina Pyo.

Οι maxi φούστες είναι στη μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2023

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Maxi)

Τις προηγούμενες σεζόν την τιμητική τους είχαν οι πάρα πολύ κοντές / μίνι φούστες, οι οποίες θα συνεχίσουν να φοριούνται και αυτή την σεζόν. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023 όμως θα φορεθούν πολύ και οι μακριές, που είναι λίγο πιο πρακτικές.

Φτιαγμένες από τζιν, σατέν, βελούδο ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και στολισμένες με τσέπες, κρόσσια ή και τίποτα, οι maxi φούστες θα αποτελέσουν μια όμορφη επιλογή για το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό ντύσιμο μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στις πασαρέλες των Altuzarra και Tory Burch.

Boudoir style με κορσέδες και σουτιέν

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Boudoir style)

Το συγκεκριμένο στυλ ντυσίματος έχει πολλές εκδοχές. Από τις κομψές δαντέλες, τους κορσέδες και γενικότερα το lingerie look με σουτιέν κλπ, οι επιλογές για να πετύχουμε την τάση αυτή είναι πολλές.

Οι διάσημοι οίκοι Nensi Dojaka, Versace, Burberry, Tom Ford, Victoria Beckham και Christopher Kane είναι μόνο μερικοί από αυτούς που υιοθέτησαν αυτό το στυλ για τη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023.

Ενώ πιο συγκεκριμένα, οι Sandy Liang, Fendi, Adam Lippes, Miaou, Bally, Gauntlett Cheng και Anna October εστίασαν περισσότερο στη χρήση σουτιέν ως τοπ, συνδυάζοντας τα με maxi ή μέχρι το γόνατο φούστες, παντελόνια, αλλά και κοστούμια.

Ασύμμετρα κοψίματα για εντυπωσιακό στυλ

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Ασύμμετρα)

Φορέματα και φούστες με ασύμμετρο τελείωμα, μπλούζες και γενικότερα ρούχα με έναν ώμο, θα αποτελέσουν αυτή τη σεζόν μεγάλη τάση στη γυναικεία μόδα.

Το mini αυτό trend που αναδεικνύει τη γοητεία και τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, το είδαμε χαρακτηριστικά στις πασαρέλες των Prada και Michael Kors. Η επιρροή του στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα του 2023 είναι μεγάλη και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ντυνόμαστε εντυπωσιακά και σαγηνευτικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό crochet

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Crochet)

Το ιδιαίτερο αυτό πλεκτό στυλ, που φοριέται κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για ένα χειροποίητο τις περισσότερες φορές σχέδιο που βλέπουμε σε μπλούζες, παντελόνια, ολόσωμες φόρμες, φορέματα κλπ, και το οποίο θα δώσει χρώμα στο ντύσιμο μας.

Οι The Row, Gabriela Hearst και Proenza Schouler το παρουσίασαν σε μίντι φούστες, halter tops και παντελόνια καμπάνα, ενώ οι Hermès, Isabel Marant και Marine Serre δημιούργησαν σχέδια για την παραλία, αλλά και την πόλη σε φυσικές αποχρώσεις.

Δερμάτινα ρούχα και κυρίως σε biker style

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Δερμάτινα)

Σε μικρότερη έκταση, αλλά εξίσου σημαντική θα είναι και η εμφάνιση των δερμάτινων jackets, αλλά και ρούχων. Σχεδιασμένα σε διάφορα στυλ, αλλά με το moto style να ξεχωρίζει, τα δερμάτινα θα φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν τα oversized παλτό των οίκων Coach και Courrèges, αλλά και το σαγηνευτικό biker σύνολο με τη μίνι φούστα του οίκου Versace.

Κρόσσια για υπέροχο στυλ και κίνηση στα ρούχα

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Κρόσσια)

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία στη μόδα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023 είναι αναμφίβολα τα κρόσσια. Κάποιοι οίκοι προτίμησαν τη μικρότερη έκταση, όπως οι Proenza Schouler και Ulla Johnson, ενώ δεν έλειψαν και συλλογές σαν αυτές των PatBo, Bottega Veneta και Bronx & Banco, που παρουσίασαν μια μεγάλη ποικιλία κομματιών πλήρως φτιαγμένων από κρόσσια.

Σε γενικές γραμμές η λεπτομέρεια αυτή αποπνέει έναν πιο boho style αέρα, αλλά γι’ αυτή τη σεζόν τα ρούχα που παρουσιάστηκαν ήταν πιο party chic. Η κίνηση που προσθέτουν στο σύνολο που διακοσμούν τα καθιστά ιδανικά για χορό και εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Τα χρώματα που θα ξεχωρίσουν στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και αυτή οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν μέσα από τις συλλογές τους τα κορυφαία χρώματα για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο.

Εκτός λοιπόν από κάποιες διαχρονικές επιλογές, υπήρξαν και κάποιες αποχρώσεις που έκαναν πολύ περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

Metallics

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Metallics)

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει το glam style και οι παγιέτες θα αποτελέσουν αυτή τη σεζόν και πάλι μεγάλη τάση στη μόδα. Αυτό σημαίνει πως οι μεταλλικές αποχρώσεις θα έχουν την τιμητική τους.

Τα χρώματα που ξεχώρισαν δεν είναι άλλα από το χρυσό και το ασημί, με το δεύτερο να έχει κατά πολύ περισσότερο αισθητή την παρουσία του. Μερικά από τα ασημένια κομμάτια που ξεχώρισαν από τους διάσημους οίκους ήταν ένα Chanel φόρεμα, ένα Valentino παλτό, μια πλισέ Altuzarra φούστα, ένα Zimmermann κοστούμι και ένα Givenchy disco dress.

Neon

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Neon)

Οι φλούο αποχρώσεις του πράσινου, μπλε και κίτρινου θα δώσουν στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μας ντύσιμο ένταση και ιδιαίτερο στυλ. Μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ή να χρησιμοποιηθούν ως μικρές πινελιές σε ένα κατά τα αλλά απλό και κλασσικό χρωματικά σύνολο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των φουτουριστικών αυτών χρωμάτων είδαμε από τους οίκους Balenciaga, Fendi και Bottega Veneta. Πιο συγκεκριμένα, το acid green παρουσιάστηκε πολύ στις πασαρέλες των Fendi και Miu Miu.

Cobalt Blue

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Cobalt blue)

Κομψό και πολύ εντυπωσιακό, το έντονο αυτό μπλε χρώμα του κοβαλτίου, θα αποτελέσει κορυφαία επιλογή στη μόδα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023.

Από τα φορέματα και τις φούστες μέχρι τα jacket, η συγκεκριμένη απόχρωση θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε λίγο από την κλασσική ουδέτερη χρωματικά γκαρνταρόμπα μας. Αυτό άλλωστε πρότειναν και οι διάσημοι οίκοι Jason Wu, Richard Quinn, David Koma, Cecilie Bahnsen και Alexander McQueen στις ανοιξιάτικες / καλοκαιρινές κολεξιόν τους.

Top prints για τη φετινή Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Πέρα από την μονόχρωμη παλέτα, υπάρχουν και ορισμένα μοτίβα που θα ξεχωρίσουν.

Από το διαχρονικό πουά και το φλοράλ που επικρατεί στη μόδα κάθε Άνοιξη και Καλοκαίρι μέχρι το όμπρε, οι επιλογές για ένα εντυπωσιακό ντύσιμο αυτή την περίοδο είναι πολλές.

Δείτε αναλυτικότερα τι θα φορεθεί στα prints σύμφωνα με όσα πρότειναν οι experts στις εβδομάδες μόδας.

Πουά σχέδιο για εντυπωσιακό στυλ

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Πουά)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα prints που επιστρέφει στη μόδα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023 είναι αναμφίβολα το πουά. Πολλοί ήταν οι σχεδιαστές των διάσημων οίκων μόδας που το παρουσίασαν στις πασαρέλες τους, μεταξύ αυτών και οι Marni, Burberry, Chanel, Richard Quinn, Proenza Schouler και Saint Laurent.

Οι πολύχρωμες βούλες σε μικρό ή μεγάλο μέγεθος που στολίζουν τα υφάσματα θα δώσουν στο ντύσιμο μας μια παιχνιδιάρικη, αλλά και chic νότα. Άλλωστε πρόκειται για ένα ευέλικτο μοτίβο που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί, δημιουργώντας εκπληκτικά σύνολα για κάθε ώρα και στιγμή.

Φλοράλ μοτίβα και 3D λουλούδια

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Floral)

Το floral print δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023. Πρόκειται για ένα σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή.

Αυτό όμως που κάνει το ντύσιμο με φλοράλ ρούχα ξεχωριστό αυτή την περίοδο είναι το μέγεθος των λουλουδιών που είναι κατά κύριο λόγο μεγάλο (όπως στις πασαρέλες των Paul & Joe και Richard Quinn), αλλά και οι πιο ιδιαίτερες προτάσεις των ειδικών (π.χ. Loewe, Prada) με τα τρισδιάστατα άνθη που στόλισαν τις νέες τους δημιουργίες για τη σεζόν.

Ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό όμπρε σχέδιο

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 (Όμπρε)

Κυρίως στις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος που μας οδηγεί αναμφίβολα να σκεφτούμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, το ombre θα είναι και αυτή την περίοδο μεγάλη τάση.

Οίκοι μόδας όπως οι Ferragamo, Etro, GCDS, Courrèges, Altuzarra και Prada παρουσίασαν το συγκεκριμένο print σε πληθώρα ρούχων, όπως φορέματα, τοπ, ολόσωμες φόρμες σορτς, καθώς και σε φούστες.

banner-article

Ροη ειδήσεων