Άρθρα Θέματα Παιδείας Παιδεία

“Από τις θρανιογέφυρες στις παγκακογέφυρες: Μια αξιολόγηση… δρόμος!” / γράφει ο Χρήστος Κάτσικας

Τραγικές εικόνες καταγράφηκαν και πάλι αυτές τις μέρες με την ανοιξιάτικη βροχή που δείχνουν την έλλειψη βασικών υποδομών στα σχολεία

Χρήστος Κάτσικας

Για παράδειγμα τα νερά της βροχής, κύκλωσαν το 31ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων που μοιράζεται το ίδιο προαύλιο με το 3ο Γυμνάσιο της πόλης, με τα νήπια να μην μπορούν να βγούνε από το σχολείο για να τα παραλάβουν οι γονείς τους και να πάνε σπίτι τους με ασφάλεια και… στεγνά.

Την υπόθεση ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές του Γυμνασίου που βοήθησαν την κατάσταση, στήνοντας γέφυρα με τα παγκάκια του νηπιαγωγείου (!) και περνώντας τα νήπια προς την έξοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει βέβαια κάτι τέτοιο και εύλογα αναρωτιόμαστε πότε θα είναι και η τελευταία που θα αντικρίζουμε αντίστοιχες καταστάσεις.

Θυμίζουμε ότι το 2021, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο μαθητές επιχειρούν να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι μαθητές πατούσαν πάνω σε θρανία προσπαθώντας να διαφύγουν από το σχολείο, ενώ κάποιοι ενήλικες – πιθανότατα εκπαιδευτικοί – τα βοηθούν, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Ας το θυμηθούμε.

Νέα Φιλαδέλφεια: “Αν δεν στήναμε τη γέφυρα με τα θρανία άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο κοντέινερ”

Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είχε περιγράψει τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές, ούτως ώστε να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

“Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ”, εξηγούσε ο εκπαιδευτικός.

Το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος “βοήθησε” στη συσσώρευση των υδάτων.

“Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους”, περιέγραψε ο ίδιος.

“Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια”.

Δεν είναι δυνατόν να πνιγόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σχολεία! Επιτέλους πάρτε μέτρα φωνάζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς!

Και συνεχίζουν: “Αυτό εννοεί όταν λέει κυβέρνηση και υπουργείο ότι είναι όλα καλά στα σχολεία μας; Αυτό σημαίνει το σχολείο μας είναι αναβαθμισμένο;

Και μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που μας χτύπησε η κακοκαιρία, γιατί τρεις μέρες τώρα μας έχετε πρήξει με την κακοκαιρία που έρχεται.

Μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ εδώ και 10 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ!

Τα πνιγμένα σχολεία στα χρόνια της εικονικής πραγματικότητας του υπουργείου Παιδείας

Tο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, είναι ένα από τα σχολεία που πλημμυρίζει δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση.

Κυρία Κεραμέως μια αξιολόγηση παρακαλώ… Κατόρθωσαν οι εκπαιδευτικοί να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία ή παγκάκια;

Πρωτοφανές; Ίσως για όσους πιστεύουν στην εικονική πραγματικότητα που προβάλλει με χίλιους τρόπους η υπουργός Παιδείας. Ναι, η υπουργός Παιδείας που κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αξιολόγηση, την ψηφιακή αναβάθμιση, τις καινοτομίες, τους ηλεκτρονικούς πίνακες που αναβαθμίζουν το σχολείο και απογειώνουν, σύμφωνα πάντα με την υπουργό την ελληνική εκπαίδευση! Την “απογειώνουν” μέχρι που μια βροχή την προσγειώνει στην πραγματικότητα!

efsyn

banner-article

Ροη ειδήσεων