Ειδήσεις με Διάρκεια Νάουσα

Μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου η εικαστική έκθεση “Γυναίκα θα πει…” στην αίθουσα “Καμίνι” στη Νάουσα

Μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου  θα διαρκέσει η εικαστική έκθεση “Γυναίκα θα πει…” στην αίθουσα “Καμίνι, που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας στο πλαίσιο των δράσεών του για τον Μάρτιο, μήνα αφιερωμένο στη γυναίκα.

Η έναρξη της έκθεσης έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών Δώρας Μπαλτατζίδου, μελών της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας και συμπολιτών που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημιουργούς των έργων, που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Η έκθεση περιλαμβάνει συλλογή φωτογραφιών της Εύας Εξηντάρα που απεικονίζουν τη γυναίκα του σήμερα σε όλες τις διαφορετικές φάσεις της ζωής της. Ο φακός σε ρόλο “παπαράτσι” καταγράφει σκηνές της πολυπλοκότητας της γυναικείας δύναμης μέσα στην κάθε ημέρα.

Η εικαστικός Καλλιόπη Λαφάρα αποδίδει την γυναικεία φιγούρα ερμηνεύεται ως αναφορά σε πρωτόγονες μορφές – σύμβολα γονιμότητας. Οι μορφές δομούνται ζωγραφικά πάνω και μέσα στο φυσικό τοπίο, τα στοιχεία του τοπίου συνυπάρχουν με την ανθρώπινη σάρκα, η οποία μετατρέπεται σε πλαστική ύλη που σχετίζεται με το περιβάλλον. Τα μέλη των σωμάτων, και ακόμη και τα ίδια τα σώματα, ξεπηδούν μέσα από τη φύση και λειτουργούν είτε ως δομικά στοιχεία της φύσης (δέντρο, κλαδί, χώμα, νερό), είτε ως ενδείξεις γυναικείας παρουσίας στη φύση.

Στην έκθεση, συμμετέχει, επίσης, το Τμήμα Αρχαρίων Decoupage των Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Νάουσας με γυναικεία πορτραίτα μιας άλλης εποχής, με την τεχνική του ντεκουπάζ, όπως επίσης και μαθητές των σχολείων της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας με ζωγραφικά έργα τους εμπνευσμένα από την γυναίκα.

  Η εικαστική έκθεση – με είσοδο ελεύθερη για το κοινό – θα λειτουργεί έως τις 2 Απριλίου στην αίθουσα «Καμίνι», ώρες: 10:00-14:00 & 18:00-20:00

banner-article

Ροη ειδήσεων