Συν & Πλην Σχόλια

Σταθμάρχης, ο αποδιοπομπαίος τράγος των ημερών!

Δυστύχημα των Τεμπών. Δεν έχουμε συνέλθει ακόμα. Το πένθος είναι βαρύ και για τους πρωταγωνιστές και για τους θεατές της μεγαλύτερης τραγωδίας που παίχτηκε τα τελευταία χρόνια.

Τα κανάλια αφιερώνουν ακόμα το μεγαλύτερο μέρος των ειδήσεων στο δυστύχημα των Τεμπών και καλά κάνουν. Αλλά…

Αλλά παρατηρούμε από προχθές, που δημοσιοποιήθηκαν οι διάλογοι του σταθμάρχη με άλλους υπαλλήλους, πως το κέντρο βάρους μετατοπίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στον υπεύθυνο της Λάρισας και έμμεσα και στους συν αυτώ!

Και βέβαια, είναι απαράδεκτα και εξοργιστικά αυτά που ακούσαμε από ανθρώπους που είχαν σαν βασική ευθύνη τον έλεγχο της κίνησης των συρμών και φυσικά την ασφάλεια των επιβατών.

Όμως, για τα συστήματα ασφαλείας που δεν υπήρχαν, για τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των συνδικάτων των σιδηροδρομικών στις οποίες οι κυβερνώντες -και ο κλαίων παραιτηθείς υπουργός-  δεν έδιναν σημασία,  για τις απεργίες που κηρύσσονταν παράνομες ουσιαστικά τη στιγμή που ανακοινώνονταν, για την τριχοτόμηση των σιδηροδρόμων και την ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου κομματιού αντί πινακίου φακής ( 45 εκατομμύρια ευρώ), για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στα τρένα, για τους εξαμηνίτες σταθμάρχες με μπλοκάκια, για τις συνεχείς κρατικές επιδοτήσεις στην ιδιωτική εταιρία και άλλα πολλά, δεν ακούσαμε κουβέντα.

Προφανής στόχος να αποσιωπηθούν οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που έφεραν σ’ αυτό το χάλι τους σιδηροδρόμους, μ΄ αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Η στάση αυτή των κυρίαρχων ΜΜΕ εξοργίζει ακόμη περισσότερο όλους εμάς, που δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το έγκλημα των Τεμπών οφείλεται σε δυο τρεις ανεύθυνους και όχι στις πολιτικές των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας  όσον αφορά στο θέμα των σιδηροδρόμων.

Ο θυμός και η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της κοινωνίας μας για το αίμα αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων δεν πρόκειται να κοπάσουν, αν δεν αποδοθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν  

far

banner-article

Ροη ειδήσεων