Βέροια Ελλάδα Κοινωνία Ρεπορτάζ

Τραγωδία των Τεμπών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βέροια / Λύπη, οργή και θυμός για τους ενόχους, για τη διάλυση των ελληνικών σιδηρόδρομων

Με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων, που στην ουσία διέλυσαν τον κρατικό ΟΣΕ, με σημαντικές μετατάξεις προσωπικού για να εκποιηθεί στη συνέχεια από την προηγούμενη Κυβέρνηση σε πολυεθνική εταιρεία και να επιδοτείται από τη σημερινή για τις λεγόμενες άγονες γραμμές, όπως αυτής… Θεσσαλονίκης –  Αθηνών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τονίστηκε επίσης ότι ποτέ οι κυβερνώντες δεν πήραν υπόψιν τους τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών φορέων, που έκρουαν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενα ατυχήματα, μιας και τα πάντα στο βωμό του κέρδους είχαν διαλυθεί.

Μεγάλη η λύπη για τα θύματα, διάχυτη η αγανάκτηση για αυτούς που διέλυσαν στην ουσία τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και σήμερα θρηνούμε δεκάδες θύματα στο μεγαλύτερο τραγικό δυστύχημα όλων των εποχών για τη χώρα μας.

Και όπως τόνισε η ομιλήτρια, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: “Οι ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων, του ΟΣΕ και της “Hellenic Train” δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν. Τόσα χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες της ΕΕ αποθεώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και απαξίωναν τις βασικές υποδομές της χώρας, για να τις πουλήσουν.  Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017 πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατ. ευρώ και η σημερινή της ΝΔ επιδοτεί την ιταλική εταιρεία με 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Όσο οι ζωές και η ασφάλειά μας λογαριάζονται με την λογική του κόστους – οφέλους, δεν θα σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς.

Όλοι μαζί λοιπόν, εργοδοσία και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρέπει να πληρώσουν. Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία για να δράσουμε μαζικά, αποφασιστικά και οργανωμένα.”, κατέληξε.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

…………..

banner-article

Ροη ειδήσεων