Ελλάδα Κοινωνία

Τέμπη: Με λήψη DNA η ταυτοποίηση θυμάτων – 53 άνθρωποι ψάχνουν τους δικούς τους

Τραγικές στιγμές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς που καταφθάνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι πολύ δύσκολο αφού οι σοροί τουλάχιστον επτά (7) ανθρώπων είναι απανθρακωμένες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη μετωπική σύγκρουση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και τους αναζητούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μέχρι τώρα οι 40 από αυτούς έχουν δώσει δείγμα DNA και ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι μόλις ένα από τα θύματα έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 39 ή 40 σορούς που έχουν φτάσει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν επι τόπου και πάρα πολλοί συγγενείς που περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων