Ελλάδα Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ ο νεαρός που κατέρρευσε στο γήπεδο – Σε όλους τους αθλητικούς χώρους πρέπει να υπάρχει απινιδωτής

.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των γηπέδων Αλέξανδρο Σάμπα, η παρέα των νεαρών έφτασαν περίπου στις 5 το απόγευμα στο χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο και λίγα λεπτά μετά το “ζέσταμα” ο 20χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να καθίσει στον πάγκο. Σε λίγο ένιωσε καλύτερα και είπε ότι θα παίξει στον αγώνα. Ο υπεύθυνος του χώρου δέχθηκε λίγη ώρα μετά κλήση με την οποία τον ενημέρωσαν ότι ο νεαρός είχε λιποθυμήσει. Έτρεξε αμέσως στο σημείο, είδε το παιδί ξαπλωμένο στον πάγκο και άμεσα ζήτησε να φέρουν τον απινιδωτή για να του κάνουν ανανήψεις.

Οι παρόντες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με απινιδωτή, ενώ κάλεσαν άμεσα και το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον κ.Σάμπα το παιδί άρχισε να συνέρχεται, αλλά σύντομα άρχισε πάλι “να μην έχει τις αναπνοές του”. Όλη η διαδικασία αυτή κράτησε περίπου μιάμιση ώρα με τους διασώστες να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή και τους φίλους του να είναι πολύ αναστατωμένοι.

Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, ο 20χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στην οποία και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Σάμπα όλα έγιναν αστραπιαία και όλοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ο ίδιος τόνισε πως σε όλους τους αθλητικούς χώρους είναι απαραίτητο να υπάρχει απινιδωτής.

.

.
banner-article

Ροη ειδήσεων