Ελλάδα Κοινωνία

Πάτρα: Το εσωτερικό της γιάφκας των επτά ληστών – Όπλα, μετρητά και 8 κιλά κάνναβη

Ακόμα και έναν σωλήνα που λειτουργούσε σαν θερμοκήπιο για την καλλιέργεια κάνναβης βρήκαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσαν σαν γιάφκα οι επτά ληστές που συνελήφθησαν στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνουν την οργάνωση που είχαν οι εφτά προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση κάνναβης.

Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης 18 κιλά κάνναβης, όπλα, εκρηκτικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι

Τα επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι έχουν ήδη αποσταλεί για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Ο γιος του «Στέλιου»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη και σοβαρή υπόθεση, καθώς ένας από τους συλληφθέντες είναι ο γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν, του λεγόμενου «Στέλιου».

Ο «Στέλιος» στη δίκη της «17Ν» είχε υποστηρίξει ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο «Στέλιος». Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας