Βέροια

Αφιέρωμα για τη ΜΑμΑ στο ηλεκτρονικό περιοδικό «πρΟΤΑση»

Ο σύλλογός  μας  είχε την τιμή να δεχτεί τη πρόσκληση να παρουσιάσει το όραμά του και το έργο του,  στο επιστημονικό Περιοδικό «πρΟΤΑση» (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 ),   το οποίο  παρουσιάζει και αναλύει τα θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από επιστημονικά άρθρα Πολιτικών,  Επιστημόνων και Ειδικών σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης.

Το άρθρο που  παρουσιάζει το σύλλογο Μ.Α.μ.Α   (Μέριμνα για Άτομα με Αυτισμό) με θέμα, «Με το βλέμμα στο αύριο…ο αυτισμός στην καθημερινότητά του », επιμελήθηκε η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη, Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος ,Ιδρυτικό μέλος και Επιστημονική Σύμβουλος της Μ.Α.μ.Α

Το νέο τεύχος του περιοδικού αποτελεί μια ειδική έκδοση με τίτλο: “Καινοτομία, Αειφορία και Τοπική Ανάπτυξη”, η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει τον πολύπλευρο προβληματισμό που αναπτύσσεται γύρω από την έννοια της καινοτομίας.

Οι εξήντα έξι συγγραφείς των άρθρων που περιλαμβάνονται στην παρούσα ειδική έκδοση, εκπροσωπούν με τις ιδιότητές τους (Βουλευτές και αιρετοί της αυτοδιοίκησης), τις επιστημονικές τους γνώσεις (Καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές) και τις κοινωνικές τους δράσεις (συνεργατικά κινήματα) τις διαφορετικές οπτικές που υφίστανται στα θέματα της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης.


Η χωρική διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης λαμβάνει ως πρώτο υπόδειγμα το Νομό Ημαθίας, καθώς κάθε έτος το αντίστοιχο ειδικό τεύχος του περιοδικού θα περιλαμβάνει διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Η οικογένεια της  Μ.Α.μ.Α  ευχαριστεί  ιδιαίτερα τον  κύριο  Μιχάλη Μπούργο ,ο οποίος έχει την επιστημονική επιμέλεια του περιοδικού και την ομάδα έκδοσης για την τιμή που μας έκαναν να μας προσκαλέσουν να παρουσιάσουμε το έργο μας.

Είναι μια αναγνώριση  της οργανωμένης δουλειάς μας μέσα από συνεχόμενους στόχους ανάπτυξης, για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων προς τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού της περιοχής μας.Παρακάτω σας επισυνάπτουμε το link https://www.diaplous-autodioikisi.gr/images/protasi/teyxos_41.pdf, (σελ 730-736),οπού μπορείτε και εσείς να αναγνώσετε το άρθρο το οποίο αφορά το σύλλογο Μ.Α.μ.Α , όπως και μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα  άρθρα από εγκεκριμένους  Επιστήμονες και Πολιτικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας αλλά και από άλλα μέρη της Ελληνικής Επικράτειας.

Με εκτίμηση για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Ελένη Γεωργιάδου -Στεφανάκη

banner-article

Ροη ειδήσεων