Βέροια Κοινωνία Παιδεία

Βέροια: Συμμετοχή της ΜΑμΑ σε παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής!

Η ομάδα της Μ.Α.μ.Α θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που διοργανώνει η EDUACT στη Θεσσαλονίκη εντός του 2023 μαζί με ομάδες παιδιών και εφήβων τυπικής ανάπτυξης από όλη την Ελλάδα!

Tο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α., του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων κοινωνικοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμμετέχει με χαρά στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League 2022. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας με την υποστήριξη της EDUACT εξασφάλισαν την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών.

Το First Lego League είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) για παιδιά ηλικίας 4- 16 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική μέσω ενός στρατηγικά κατευθυνόμενου διεθνούς προγράμματος ρομποτικής. Μέσω του προγράμματος θα δοθεί το έναυσμα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να πειραματιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της διαδραστικής και πρακτικής μάθησης STEM και ρομποτικής. Επίσης, θα αντιληφθούν πως για να επιτύχουν έναν κοινό σκοπό, θα πρέπει να συνεργαστούν και να δουλέψουν με ομαδικό πνεύμα.

Οι προπονήσεις  γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, με στόχο να προετοιμαστούν τα παιδιά για τις αποστολές του διαγωνισμού. Την ομάδα προπονητών/ μεντόρων αποτελούν συνοδοί/ εκπαιδευτές του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α., καθώς και η ομάδα πληροφορικής της Βιβλιοθήκης.

Η ομάδα της Μ.Α.μ.Α θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που διοργανώνει η EDUACT στη Θεσσαλονίκη εντός του 2023 μαζί με ομάδες παιδιών και εφήβων τυπικής ανάπτυξης από όλη την Ελλάδα! Στόχος μας η κοινωνική ενσωμάτωση και η συμπερίληψη.Το πρόγραμμα ξεκίνησε και τα παιδιά μας δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους!

Ευχαριστούμε πολύ τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας που μας επέλεξε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ρομποτικής.

Με εκτίμηση το ΔΣ της Μ.Α.μ.Α

banner-article

Ροη ειδήσεων