Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Νάουσα Πολιτισμός

«ΓιορτάΖΟΥΜΕ ξανά όλοι ΜΑΖΙ» / οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κατά την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων πρόκειται να διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες την περίοδο του Δεκεμβρίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, την φετινή χρονιά «ΓιορτάΖΟΥΜΕ ξανά όλοι ΜΑΖΙ»! Οι δράσεις απευθύνονται σε δημότες, επισκέπτες και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, αλλά και σε όλους όσοι αισθάνονται έτσι! Γι’ αυτό, από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, μια σειρά από καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους πολιτισμού αλλά και σε σημεία της πόλης, προσφέροντας χαρά και σκορπίζοντας όμορφα παιδικά χαμόγελα.

Ο Δήμος Νάουσας έχει φορέσει το γιορτινό του χαμόγελο και μετατρέπει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ημέρες χαράς και αισιοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα αναβιώσει σε γειτονιές της Νάουσας το παραδοσιακό έθιμο του «Καρτσιούνου», καθώς επίσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο «Κόλντε» στις Τοπικές Κοινότητας, με άναμμα φωτιάς, εδέσματα και παραδοσιακά γλέντια.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε ξανά όλοι  μαζί!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

 

– Πλατεία Τ.Κ. Μονοσπίτων, ώρα 12:30: Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου με δράσεις και εκπλήξεις για τα παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Μαύρα» Μονοσπίτων.

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

 

– Πλατεία Καρατάσου, ώρα 16:00:«Η γιορτή των ξωτικών», η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρναβαλιού» με πολλές εκπλήξεις.

– Πλατεία Τ.Κ. Στενημάχου, ώρα 16:30: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με δράσεις και εκπλήξεις για τα παιδιά. Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου – Πολ. Σύλλογος Στενημάχου «Ο Καρατάσος».

 

– Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 19:00:Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για τη λήξη του επετειακού έτους των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

– Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 18:00:«Ένα Θαύμα τη βραδιά των Χριστουγέννων»,

χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού & τραγουδιούαπό τον Σύλλογο «ALMA»& το Εργαστήρι Τεχνών «Μουσικό Κουτί».

 

Τ.Κ. Κοπανού, ώρα 16:00:Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου με δράσεις και εκπλήξεις για τα παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού «Μίεζα» στον χώρο του Συλλόγου

 

15 – 22 Δεκεμβρίου

– «Red NosesXmasShow», χριστουγεννιάτικες δράσεις στα Δημοτικά Σχολεία τωνΔ.Ε. Ανθεμίων και Ειρηνούπολης από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Κόκκινες Μύτες». Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων.

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 

– Πλατεία Καρατάσου, ώρα 17:00:Το τμήμα ντεκουπάζ (decoupage) και μικτής τεχνικής (mixedmedia) των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσαςετοιμάζει γούρια για το νέο έτος.

 

– Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:30:«ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νάουσας με τη συμμετοχήτου Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών»,της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, του Συλλόγοτ«ενCanto», του ΣυλλόγουΧοροκίνησης«BodyControl», του Χοροαθλητικού Συλλόγου«Alma».

 

 

-Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 19:00:Χριστουγεννιάτικη – Εορταστική Συναυλία «40 χρόνια Δημοτικό Ωδείο Νάουσας – Εστία Μουσών»με παρουσίαση των Τμημάτων μουσικής και χορού του Δημοτικού Ωδείου.

 

– Πολυχώρος «Χρ. Λαναράς», ώρα 17:00: Γιορτή Χριστουγέννων και στολισμός δέντρου στα Τμήματα του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα».

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

–  Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 19:00:Χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού «Wakeupit’sChristmas» των τμημάτων του Συλλόγου Χοροκίνησης «BodyControl».

 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

–  Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 19:00:Χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού «Wake up it’s Christmas» των τμημάτων του Συλλόγου Χοροκίνησης «Body Control».

 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

–  Εμπορικό Κέντρο Νάουσας, ώρα 17:00: Παιδική Χριστουγεννιάτικη Δράση «Χριστούγεννα στην Αγορά». Η δράση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα σε 2 φάσεις. Αρχικά, θα στηθεί παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στις βιτρίνες των καταστημάτων της Κεντρικής αγοράς της Νάουσας και θα ακολουθήσει ψυχαγωγία των παιδιών με ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια στην πλατεία της πόλης.

Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 18:00:Χριστουγεννιάτικη παράσταση όλων των τμημάτων του Ωδείου «Αριστοτέλης».

Μητροπολιτικό Κέντρο «Παντάνασσα», ώρα 18:30:Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:00: H La Petite Marguerite έρχεται να μας παρουσιάσει ένα διαδραστικό Bubble Show «Ο Κήπος των ευχών – Christmas stree tbubble performance show» που βασίζεται στην ιδέα του παιχνιδιού με την σαπουνόφουσκα.

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

 

–  Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα18:00:«La Petite Marguerite Christmas bubble performances how». Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Διαδραστικό Show στο οποίο γονείς και παιδιά βιώνουν μια κοινή εμπειρία μέσα από το παιχνίδι με τις σαπουνόφουσκες.

–  ΚέντροπόληςΝάουσας:Η χορωδία του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης» θα ψάλλει τα κάλαντα στην αγορά της Νάουσας.

 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

– Η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στους δρόμους της πόλης με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Τ.Κ. Μονοσπίτων, ώρα 18:00.Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Μαύρα» Μονοσπίτων στην αίθουσα του συλλόγου.

 

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Πλακόστρωτο Δημοτικού Πάρκου, ώρα 20:00.Εορταστικό πάρτι του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών». Προβολή της φετινής Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του ΔΩΝ (ζεστό κρασί, εδέσματα, καρτσιούνος κλπ.)

 

– Πλατεία Τ.Κ. Κοπανού, ώρα 13:00:Το παραδοσιακό έθιμο του «Γαβουρμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού «Μίεζα».

 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

 

–  Κέντρο πόλης Νάουσας, ώρα 18:00:Παραδοσιακά κάλαντα Πρωτοχρονιάς στην αγορά της Νάουσας από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

–  ΔημοτικόΘέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 18:00: Παιδική Παράσταση «Ανεμοσκορπίσματα». Η παρέα των ξωτικών έρχεται να μας παρουσιάσει μια ξεκαρδιστική παράσταση γεμάτη ομαδικά παιχνίδια, μουσικοκινητικούς  διαγωνισμούς και πολύ χορό.

–  Κτίριο Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, ώρα 20:00:«Αποχαιρετούμε τον χρόνο… Γλεντώντας», μουσική βραδιά από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

– Η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στους δρόμους της πόλης με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

–  Πλατεία Καρατάσου, ώρα 11:00:  Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Άγιος Βασίλης προσγειώνεται με το έλκηθρό του στη Νάουσα. Έρχεται να μας ευχηθεί καλή χρονιά και να φωτογραφηθεί με τους μικρούς μας φίλους.

 

Κυριακή 1 Ιανουαρίου

–  Τ.Κ. Ροδοχωρίου, ώρα 11:00:Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των Μωμόγερων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί».

 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

–  Κέντρο πόλης Νάουσας, ώρα 18:00: Αναβίωση του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

–  – Τ.Κ. Μονοσπίτων, ώρα 18:00.Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Μαύρα» Μονοσπίτων στην αίθουσα του συλλόγου.

 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

–  Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 20:00: Παράστασηχορού από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη της Νάουσας, τις Τοπικές Κοινότητες και στο Άλσος Αγίου Νικολάου. Συμμετέχει ο Ιππικός Σύλλογος «Ο Πήγασος».

 

 

Η είσοδος στις δράσεις του Δήμου Η.Π. Νάουσας είναι ελεύθερη. Αναλυτικά δελτία τύπου για τις εκδηλώσεις των φορέων και συλλόγων θα αποστέλλονται από τους ίδιους τους φορείς.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας