Κοινωνία Πολιτική

Νέα λίστα παρακολουθήσεων από το «Predator»

Η εφημερίδα «Documento» δημοσιεύει μία ακόμα λίστα με πρόσωπα που παρακολουθούσε το λογισμικό «Predator». Μεταξύ αυτών ήταν ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μηλωνάκης, η δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου και άλλοι.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι έχουν γίνει παρακολουθήσεις στην Ελλάδα με το «Predator», αλλά επιμένει ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το χρησιμοποιεί η ΕΥΠ ή άλλη κρατική υπηρεσία. Επιπλέον το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω του οποίου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα βάλει τάξη στο όλο θέμα.

Ωστόσο και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά νομιμοποιούνται και ενισχύονται οι παρακολουθήσεις, με βάση και το ευρωενωσιακό θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλα τα αστικά κόμματα στη χώρα μας. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λογισμικά παρακολούθησης η παραγωγή, η εμπορία και η διάθεσή τους επιτρέπεται με βάση τον Κανονισμό 8212/21 της ΕΕ, ο οποίος υπερέχει των νόμων του εθνικού δικαίου. Αυτόν τον κανονισμό τον έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ.

Επίσης, έγινε ορατό πως οι υποθέσεις των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων σχετίζονται και με το ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών και πολιτικών λογαριασμών, αλλά σε κάθε περίπτωση λειτουργούν με τελικό στόχο τη θωράκιση της δικτατορίας του κεφαλαίου.

902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας