Βέροια Θέματα Παιδείας Πολιτισμός

Το 1ο ΓΕΛ Βέροιας στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο του CERN / πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη σε Ελβετία και Γαλλία

Στις 2 – 6 Νοεμβρίου 2022 ομάδα 44 μαθητών και 4 συνοδών καθηγητών του σχολείου μας πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελβετία και Γαλλία. Στην εκπαιδευτική μας εκδρομή επισκεφθήκαμε το ερευνητικό κέντρο CERN, το παγκόσμιο εργαστήρι όπου συνεργάζονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να επεκτείνουν τα όρια της γνώσης.

Είχαμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε και Έλληνες ερευνητές οι οποίοι μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του CERN και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών μας. Η εκδρομή μας περιλάμβανε επίσης επίσκεψη και οργανωμένη ξενάγηση στο «Παλάτι των Εθνών» στη Γενεύη, στο ιστορικό κτίριο όπου πραγματοποιούνται πάνω από 5000 διεθνείς συναντήσεις κάθε χρόνο, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών για θέματα περιβάλλοντος, ειρήνης, ισότητας, δικαιοσύνης, αειφόρου ανάπτυξης κ.α. Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συζήτηση που λάμβανε χώρα τη στιγμή της επίσκεψής μας, φορώντας τα κατάλληλα ακουστικά.

Επισκεφθήκαμε ακόμη το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη όπου είχαμε προγραμματισμένη ξενάγηση με τίτλο «How well do you Know the Olympic Games?». Επίσης επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης όπου είχαμε προγραμματισμένη ξενάγηση με τίτλο «Albert Einstein and the 20th century».

Τέλος πραγματοποιήσαμε εκδρομή στις  Άλπεις, στο τουριστικό θέρετρο Chamonix. Πήραμε το κόκκινο τρενάκι “Chemin de fer du Montenvers”, και κάναμε τη γραφική διαδρομή 20 λεπτών με από τα 1035m στα 1913m υψόμετρο, Εκεί είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο παγετώνα της Γαλλίας,  “Mer de Glace”, μια μαρτυρία της κλιματικής αλλαγής που συντελείται στον πλανήτη. Την τελευταία μέρα της πενθήμερης εκδρομής μας την αφιερώσαμε στο μαγευτικό Annecy της Γαλλίας, τη  «Βενετία της Γαλλίας».

Η εκδρομή μας ήταν μια μοναδική εμπειρία! Ευχόμαστε στους μαθητές μας πολλά όμορφα και διδακτικά, από κάθε άποψη, ταξίδια!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας