Κοινωνία

Νέο ΔΣ στην Κιβωτό του Κόσμου

 Σε αλλαγή του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου» προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς όμως να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική που αφήνουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ. Και αυτό σε μία στιγμή όπου οι δύο Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, πρόεδρος αναλαμβάνει η οικονομολόγος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο παιδίατρος και τέως Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» Ιωάννης Παπαδάτος, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας, η Έρρικα Οικονόμου ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου», ο Ανδρέας Ζομπανάκης οικονομολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», και ο Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης δικηγόρος, διευθυντής υπουργικού γραφείου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, του οποίο ο αδερφός Θανάσης Μαρτίνος, κατέχει τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους και είναι πατέρας της βουλευτίνας της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου λοιπόν της εφοπλιστικής οικογένειας  –που έχει πιάσει πόστα σε πολλούς θεσμούς από τη Βουλή μέχρι την Εκκλησία– τέθηκε από την κυβέρνηση νέα επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η θητεία της νέας διοίκησης δεν θα είναι μεγαλύτερη τους ενός χρόνου. Υπερασπίστηκε την πολιτική που αφαιρεί την ευθύνη του κράτους να προστατεύει τα παιδιά ισχυριζόμενος «να μην μηδενίζουμε» την “προσφορά” διάφορων ιδιωτών και ΜΚΟ.

banner-article

Ροη ειδήσεων