Βέροια

Μιχάλης Χαλκίδης: «Η εμπειρία μου και η αγάπη του κόσμου εγγύηση νίκης και αλλαγής για το Δήμο Βέροιας»

 Ο Μιχάλης Χαλκίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Βέροιας, από την «Ελιά»

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου της Βέροιας, με την επίσημη στήριξη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας,  ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χαλκίδης, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022, σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολυχώρου «Ελιά» στη Βέροια, όπου έδωσε το στίγμα του προγραμματικού του σχεδιασμού και προσδιόρισε το πλαίσιο της οργάνωσης του προεκλογικού του αγώνα.

Χαρακτηριστικά πρόσωπα που εκπροσώπησαν και συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη ΝΔ, είτε στον κοινοβουλευτικό χώρο, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων της Ημαθίας, από τον εμπορικό, τον αγροτικό, και τον ιατρικό χώρο, έδωσαν το «παρών», επικυρώνοντας αυτονόητα και την επισημότητα της υποψηφιότητας Χαλκίδη, που εγγυάται, όπως ο ίδιος τόνισε, τη μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης.

Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν: Ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των βουλευτών Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η πρώην βουλευτής και υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, οι πρώην Δήμαρχοι Δοβρά και Βεργίνας Χρήστος Τσιούντας και Νίκος Παπαποστόλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομος Ισαακίδης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Τάσος Συμεωνίδης,  ο πρώην Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, η πολιτευτής Νίκη Καρατζιούλα, η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Ηλίας Φωτιάδης, κ.α.

Ο κ. Χαλκίδης εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε από καρδιάς τους παραπάνω από τους δεκάδες συγκεντρωμένους συνοδοιπόρους του στην 22ετή και πλέον θητεία του στα κοινά, διακρίνοντας, όπως είπε, εκτός από τους παλιούς και νέους συναγωνιστές του στο χώρο της ΝΔ, και πολλούς υποστηρικτές και φίλους του προσώπου του,  έξω από κομματικά χρώματα και ιδεολογικά κριτήρια που τον στήριξαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν, και αυτό ακριβώς αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου που θα συγκροτήσει.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της καθημερινότητας του Δήμου Βέροιας, με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμισης της ζωής των δημοτών, κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής τάξης για το «σήμερα» αλλά και για το «αύριο» που οφείλει να γίνει η παρακαταθήκη για τα παιδιά του τόπου. Μίλησε για την ανάγκη ενός δημάρχου, που θα είναι ο ίδιος εξωστρεφής, ζωτικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, που θα μιλά ανοιχτά και κάθε μέρα με τους δημότες, όποτε τον χρειάζονται, έξω από τυπικά, προγραμματισμένα ραντεβού γραφείου της μιας φοράς την εβδομάδα.

Ακόμη τεκμηρίωσε την επιτυχία της υποψηφιότητάς του, με βάση το ισχυρό βιογραφικό δράσης του και την εμπειρία,  τόσο στο χώρο του κοινοβουλευτισμού, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνοντας ότι η πορεία του χτίστηκε στην αγάπη των ανθρώπων που τον υποστηρίζουν αποδεδειγμένα , κατά χιλιάδες και στο Δήμο Βέροιας, για περισσότερο από 22 χρόνια και αυτή ακριβώς η ανθρωποκεντρική επιλογή είναι και η εγγύηση της επικείμενης νίκης. Δεν παρέλειψε ωστόσο να απαντήσει και σε καλοπροαίρετα ή και κακόβουλα σχόλια που κάνουν λόγο για την αποτυχία του στην πρώην διεκδίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, κάνοντας λόγο για «παράγοντες» που καταπάτησαν όρους και προϋποθέσεις της προεκλογικής διαδικασίας, με ιδιοτελή και χαμερπή κίνητρα, ξένα προς το κοινό συμφέρον, το οποίο ο ίδιος υπηρετεί πάντοτε με ζήλο. «Εφιάλτες, υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα», τόνισε.

Επιπλέον σχολιάζοντας τα περί κομματικού «χρίσματος» στην υποψηφιότητά του,  ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ, στη διαχρονική φιλοσοφία της, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις προτάσεις της λαϊκής βάσης της τοπικής κοινωνίας και απλώς τις επικυρώνει, δημοκρατικά, χωρίς να επιβάλει η κεντρική διοίκηση στη βάση πρόσωπα.

Ομολόγησε ότι δε μηδενίζει το έργο κανενός, από όσους ηγήθηκαν των  προηγουμένων δημοτικών αρχών της Βέροιας, και μεταξύ αυτών ανέφερε τους: Τσαλέρα, Ζαμπούνη, Βλαζάκη, Χασιώτη, Ουσουλτζόγλου, Σκουμπόπουλο,  αναγνωρίζοντας σημαντικούς σταθμούς του έργου τους, και τονίζοντας ότι κάθε διοίκηση έχει και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η θητεία Βοργιαζίδη δεν έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον στον τόπο και υπογράμμισε την ανάγκη της αλλαγής. «Είναι ώρα αλλαγής», τόνισε και αποκάλυψε ότι η φιλοδοξία του εξαντλείται στη θητεία μίας και μόνο τετραετίας, καθώς όπως είπε, οφείλει τόσο ο ίδιος αλλά και όλοι όσοι πολιτεύονται, να δίνουν εγκαίρως τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές.

Επεσήμανε, στη συνέχεια,  την ανάγκη της πολλαπλής ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας σε επίπεδο διεθνούς προβολής,  με έμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό, εστιάζοντας στην Βεργίνα και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου τα οποία, όπως είπε, ως μνημεία και κέντρα παγκόσμιας αναφοράς, δεν αξιοποιήθηκαν όπως και όσο μπορούν. Μίλησε ακόμη για άμεση ανάγκη φορολογικής ανακούφισης του εμπορικού κόσμου και επιχειρηματικού κόσμου των ελεύθερων επαγγελματιών στο μέτρο του εφικτού. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη υλοποίησης αυτονόητων έργων υποδομής της καθημερινής ζωής στην πόλη αλλά και τα χωριά του Δήμου, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά ότι οικισμοί των Πιερίων βιώνουν συστηματική εγκατάλειψη και πως ο ίδιος γίνεται, από ετών, δέκτης επίμονων παραπόνων.

Τέλος, δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί δημοκρατικά, συμμετοχικά και πολυσυλλεκτικά με τη σύσταση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων, χωρίς να αποφασίζει ο ίδιος απόλυτα και μονομερώς, ενώ ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί γειτονιά – γειτονιά, σπίτι-σπίτι, πόρτα – πόρτα, με έμφαση στη δραστηριοποίηση των γυναικών που πρέπει, όπως σημείωσε, να βγουν μπροστά, αναδεικνύοντας το εύρος των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Φωτογραφίες: faretra.info