Αναγνώστες Σχόλια Τοπικά

Επιστολή Γιάννη Καμπούρη στη Φαρέτρα και η απάντηση της εφημερίδας

Από τον Γιάννη Καμπούρη, πρώην Γενικό Διευθυντή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, πήραμε την επιστολή που ακολουθεί, σχετικά με χθεσινό μας δημοσίευμα και την παραθέτουμε αυτούσια.

“Δεν σας το κρύβω αλλά με παραξένεψε η πρακτική σας σε ότι αφορά τον τρόπο δημοσίευσης επιστολής της κ. Ε. Αναγνώστου.

Η κ. Αναγνώστου σας έστειλε και δημοσιεύσατε απάντηση σε κείμενό μου το οποίο όμως εσείς δεν δημοσιεύσατε γιατί απλά δεν σας το έστειλα. Ήταν προσωπικές απόψεις που δημοσίευσα στο προσωπικό μου λογαριασμό στο FB και μόνο εκεί. Πως λοιπόν «νομιμοποιήστε» να δημοσιεύεται επιστολές με αναφορές σε κείμενα τα οποία δεν σας έχουν σταλεί για δημοσίευση ;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Με πονηρό τρόπο η κ. Αναγνώστου δεν έκανε αναφορά στο συντάκτη του κειμένου αν και το παρέθεσε αυτούσιο. Προφανώς ένα κείμενο χωρίς πατρότητα είναι από τη φύση του απορριπτέο και φανερώνει έλλειψη θάρρους της γνώμης. Αυτό ακριβώς επεδίωκε η κ. Αναγνώστου, να πλήξει την ουσία του κειμένου.

Αλλά το κείμενο είχε πατρότητα, ήταν δικό μου. Γιατί λοιπόν δεν έγινε αναφορά στο όνομα μου και πως δεχτήκατε να συμπράξετε σε αυτό το ατόπημα ;

Με την κ. Αναγνώστου έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, δημοκρατία γαρ.

Με την ελπίδα να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο.”

Καμπούρης Γιάννης
———————
Το σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
———————-
Η απάντηση της Φαρέτρας

Σε ό,τι μας αφορά ζητούμε συγγνώμη από τον επιστολογράφο για το ότι δεν δημοσιεύσαμε το όνομά του κάτω από το κείμενο του δημοσιεύματός του. Να θεωρηθεί αυτονόητο ότι τυχόν απάντησή του, στην επί της ουσίας επιστολή της κ. Αναγνώστου,  θα δημοσιευτεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στις ίδιες θέσεις που δημοσιεύτηκε η εν λόγω επιστολή. Ήδη, στο κείμενο, στο οποίο γίνεται η αναφορά προσθέσαμε το όνομα του γράφοντος.

Θα θέλαμε όμως να παρατηρήσουμε και τα παρακάτω:

α) Η λέξη “πρακτική” εκφράζει  διάρκεια και σκοπιμότητα, άρα πρόκειται για φαινόμενο, το οποίο επαναλαμβάνεται στην εφημερίδα. Διαφορετικά ο γράφων θα μιλούσε για παράλειψη.

β) Η  φράση “Σύμπραξη σε ατόπημα” δίνει την εντύπωση ότι προϋπήρξε από κοινού με την επιστολογράφο συνεννόηση και μεθόδευση εναντίον του.

γ)  Η φράση “με την ελπίδα να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο” αφήνει υπονοούμενα ότι η Φαρέτρα θα μπορούσε να αποκρύψει την επιστολή, και μάλιστα τη στιγμή που έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες κείμενα του επιστολογράφου.

Όλα, όσα ο ίδιος μας έχει στείλει είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του κάθε αναγνώστη.

Επίσης να θεωρηθεί αυτονόητο ότι θα δημοσιεύσουμε και στο εξής τα κείμενα που θα μας στείλει, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε καλόπιστο κείμενο συμβάλλει στο διάλογο, αυτό το σημαντικό στοιχείο της δημοκρατίας!

far
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας