Πολιτισμός

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρα Παιδικής Σκηνής | Παραστάσεις που συνεχίζονται | Προσκλήσεις για τους συνδρομητές

Πρεμιέρα
«Γκάρης, το μιούζικαλ»

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση Γκάρης, το μιούζικαλ. Ο «Γκάρης» είναι ένα από τα τρία βιβλία για παιδιά που έχει γράψει η Τασούλα Επτακοίλη και θα παρουσιαστεί  σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Βαγγέλη Κουφάκου, σε  σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και στίχους του Σωτήρη Τριβιζά.

«Γκάρης, το μιούζικαλ» είναι η ιστορία ενός γαϊδάρου, που με την ανέλπιστη ικανότητά του να πετάει θα παρασύρει τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες και θα ανατρέψει την αναμενόμενη απάντηση του λαϊκού παιχνιδιού (αλλά και του ρητορικού ερωτήματος), «πετάει ο γάιδαρος;»

Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11.00, Βασιλικό Θέατρο

Περισσότερα
Για τους αποδέκτες του newsletter μας!

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Γκάρης, το Μιούζικαλ» της Τασούλας Επτακοίλη για την Κυριακή 6/11 ή 13/11 στο Βασιλικό Θέατρο!Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε Συμμετοχή
«Τα τρελά βατράχια»

Μια ξεχωριστή παράσταση, σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που κατέκλυσαν το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών όπου η ταλαντούχα, νέα δημιουργός, Mélody Mourey, «συστήθηκε» στο κοινό της πόλης με το έργο της «Τα Τρελά Βατράχια», του οποίου υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Μια αληθινή ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό ζωντάνεψε «επί σκηνής» ταξιδεύοντας τους θεατές σε διαφορετικές εποχές και μέρη, από τη Νέα Υόρκη του 1990 σε ένα πολωνικό χωριό, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το πρωτότυπο έργο της Mélody Mourey, που παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Βουδικλάρη, ξεδιπλώνει τις πτυχές μιας σκοτεινής και επικίνδυνης για την ανθρωπότητα περιόδου με τόλμη και χιούμορ, θέτοντας προβληματισμούς και ερωτήματα για τις σύγχρονες προκλήσεις και συμπεριφορές.

Περισσότερα

 

«Η νύχτα της Ιγκουάνα»

Διαχρονικά υπαρξιακά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους κυριαρχούν στο ατμοσφαιρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Η Νύχτα της Ιγκουάνα», που έκανε πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Στην παράσταση, η οποία προσκαλεί το κοινό σε μια βαθιά ψυχική ενδοσκόπηση, συνυπάρχει, αριστοτεχνικά ισορροπημένο, το χιούμορ με το δράμα που βιώνουν οι ήρωες.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς ξετυλίγει, μέσα από τους χαρακτήρες του, το βάθος της ανθρώπινης ψυχής και τον αγώνα της αναζήτησης της ευτυχίας, όπως ο καθένας την ορίζει.

*Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 ετών

Περισσότερα

Αλεπούδες

Ένα συγκλονιστικό κείμενο με στοιχεία βρετανικού χιούμορ, όπου η αναμέτρηση με τον φόβο οδηγεί σε έναν ανελέητο κυνηγητό με τον εαυτό και με τον άλλον.

Ο Πουπουλένιος

Ένα συναρπαστικό και παράλληλα τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα.

Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος

Μια ευφάνταστη κωμωδία που στηλιτεύει την κερδοσκοπική και μικρονοϊκή τουριστική δραστηριότητα, μέσα από διαδικασίες υποτέλειας και ξεπουλήματος των αξιών.

Εισιτήρια online
Για τους αποδέκτες του newsletter μας!

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη για τις ημερομηνίες 4/11, 5/11, 6/11, 11/11 & 12/11 στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών!Στις 5/11 και 12/11 μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την απογευματινή παράσταση στις 18:00 ή την βραδινή παράσταση στις 21:00.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε Συμμετοχή
Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Email
SoundCloud
Vimeo
Spotify
LinkedIn

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: +30 2315 200 200 Email: social@ntng.gr

Αν θέλετε να διαγραφείτε από την λίστα του ΚΘΒΕ πατήστε το κουμπί unsubscribe from this list παρακάτω.

Εάν δεν είστε ήδη αποδέκτης των ενημερώσεων μας, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας