Άρθρα Κόσμος

Πού το πάνε οι Τούρκοι;

Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης*

       Είναι το ερώτημα που εδώ και χρόνια τίθεται  σε όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης. Οι απαντήσεις που δίδονται είναι πολλές και οι αναλύσεις του θέματος ακόμη περισσότερες καθόσον η ενημέρωση είναι καθημερινή και ο μέσος Έλληνας θέλει να μάθει.

Είναι γνωστό στους επαΐοντες ότι πριν από οποιανδήποτε πολεμική επιχείρηση προέχουν οι  ψυχολογικές επιχειρήσεις που έχουν σαν σκοπό να προκαταβάλουν τα αντίπαλα στρατόπεδα και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για την νομιμότητα των μελλοντικών δραστηριοτήτων τους και την επιβολή φυσικά των θέσεων τους λογικών ή και παραλόγων.

Ο εξ ανατολών γείτονας της χώρας μας προσπαθεί να παρουσιάσει στην διεθνή κοινότητα το μαύρο άσπρο και αντίστροφα. Οι ανιστόρητες αιτιάσεις των Τούρκων μας θυμίζουν τις ίδιες καταστάσεις με τους Σκοπιανούς που δυστυχώς κατάληξαν στη παραδοχή ότι η σλάβικη περιοχή της Μακεδονίας αποτελεί και την μοναδική Μακεδονία. Βασική αιτία της αναγνώρισης αυτής ήταν η χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1949 και μετά!!

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν και με την περίπτωση της Τουρκίας σταθούμε επιπόλαιοι και δεν κρατήσουμε  με πράξεις τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, τα ελληνικά νησιά μας θα έχουν την ίδια τύχη ….

Το στάδιο των επιχειρήσεων προπαγάνδας εκ μέρους των Τούρκων  μοιραία θα τελειώσει και τότε θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο που δεν είναι άλλο από το ’’ θερμό’’ επεισόδιο. Το τρίτο στάδιο πάντοτε με το δόγμα του πολέμου είναι η γενικευμένη σύρραξη που βέβαια ό κάθε σώφρων άνθρωπος απεύχεται.

Επανερχόμενος στο αρχικό ερώτημα που έθεσα σαν τίτλο στο σχόλιό μου θεωρώ ότι  επειδή ο Τούρκος  έχει πολλά πολεμικά μέτωπα ανοικτά δύσκολα θα αναπτύξει και άλλο στα ανατολικά της χώρας του. Βέβαια με τους παρανοϊκούς δικτάτορες της εποχής μας όλα κανείς μπορεί να τα περιμένει…

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τον μέγιστο ρόλο που παίζουν στα σύγχρονα πολεμικά ‘’παιγνίδια’’ οι εξοπλισμοί που όπως ανέφερα σε παλιότερο άρθρο μου είναι βασικός οικονομικός παράγοντας στην παγκόσμια ισορροπία.

Η ιστορία μάς διδάσκει από αρχαιοτάτων χρόνων ότι η ειρήνη ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβάλλεται με την πολεμική  ισχύ.

Όλοι απευχόμαστε μια πολεμική σύρραξη με την γείτονα αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στις ‘’κόκκινες γραμμες’’.

*Υποστράτηγος εα

banner-article

Ροη ειδήσεων