Κόσμος

Μπαράζ επιθέσεων σε Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας

  • Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τις αναφορές να μιλούν για νεκρούς και τραυματίες.
  • Αναφορές για εκρήξεις και σε άλλες πόλεις όπως το Ντνίπρο, το Τερνοπίλ και το Λβιβ.
  • Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν επίσης νέο βομβαρδισμό -κατά τη διάρκεια της νύχτας- στην πόλη Ζαπορίζια (νότια) που κατέστρεψε πολυώροφη πολυκατοικία. Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο φυγαδεύτηκε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ

AP Photo/Efrem Lukatsky

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Ο χάρτης του πολέμου (ημέρα 226)

Χωρίς ρεύμα ή ζεστό νερό τμήματα της πόλης Λβιβ

Ο Andriy Sadovyi, δήμαρχος της πόλης Λβίβ, ανέφερε ότι μετά την ρωσική πυραυλική επίθεση τμήματα της πόλης έμειναν χωρίς ρεύμα ή ζεστό νερό.

«Οι γεννήτριες βρίσκονται σε αναμονή, σε πολλά αντλιοστάσια ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασεις της παροχής νερού» ενώ «το ένα τρίτο των φωτεινών σηματοδοτών δεν λειτουργεί» ανέφερε δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα των αρχών να κατευθύνουν την κυκλοφορία όπου υπάρχουν προβλήματα.

«Μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο»

Οι ρωσικές ρουκέτες «ήταν ένα μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στον Ουκρανό πρόεδρο.
«Δειλοί, πολεμούν σε παιδικές χαρές, εναντίον παιδιών και ανθρώπων», έγραψε ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του προεδρικού γραφείου.

«Αυτό είναι άλλο ένα μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι το ρωσικό ζήτημα πρέπει να λυθεί με τη βία» ανέφερε.

 

Βίντεο από το Κίεβο

Tο πρώτο σχόλιο του Ουκρανού προέδρου

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν, να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης», το πρώτο σχόλιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην αφήνετε καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί» καταλήγει στο μήνυμά του στο Telegram.

Συνεδριάζει το Ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας

Δύο 24ωρα μετά το χτύπημα στην γέφυρα του Κέρτς στην Κριμαία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Χθες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστοποίησε τη συνεδρίαση του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας αλλά δεν αποκάλυψε αν θα συζητηθεί η έκρηξη στη γέφυρα. «Θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

 efsyn.gr          

banner-article

Ροη ειδήσεων