Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Φαρσακίδη

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Φαρσακίδη την Κυριακή 16/10 στις 11:00 στη Αίθουσα Νερού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Φαρσακίδης γεννήθηκε στην Οδησσό το 1926 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1933 με την οικογένειά του. Το 1943 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στην Κατοχή πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ Χαλκιδικής. Πέρασε, αλύγιστος, δεκαέξι χρόνια από τη ζωή του σε φυλακές και εξορίες. Στην εξορία μυήθηκε στην τέχνη της ξυλογραφίας και με τα ελάχιστα μέσα που είχε στη διάθεσή του, άφησε πίσω του έργα – μαρτυρίες της κόλασης των εξόριστων αλλά και του μεγαλείου του αγώνα τους. Επίσης, έχει γράψει πάνω από 25 βιβλία. Έδωσε τη ζωή του στον αγώνα και αποτύπωσε αυτήν την αγωνιστική πορεία μέσα στα έργα του, όπου βλέπουμε όλη τη ζωντανή Ιστορία του τόπου.

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες που θα αναφέρονται στο εικαστικό και λογοτεχνικό έργο αλλά και στην κοινωνική προσφορά του Γιώργου Φαρσακίδη. Στο τέλος της εκδήλωσης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, θα σκορπιστεί η τέφρα του στον κόλπο του Θερμαϊκού.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας