Ελλάδα Τοπικά

“Οι αγώνες των εκπαιδευτικών είναι απολύτως δίκαιοι και αναγκαίοι”

 Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε η ΔΟΕ, για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές, κρίθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΗ  αλλά όχι καταχρηστική. Και είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η αστική δικαιοσύνη, για 5η συνεχόμενη φορά.

Υ.ΠΑΙ.Θ –Ν. Κεραμέως κατέθεσαν κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΔΟΕ και της απεργίας αποχής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία εκδικάστηκε εν ριπή οφθαλμού!Κυβέρνηση και υπουργείο αδιαφόρησαν για άλλη μια φορά για τη γνώμη και τις διεκδικήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών , αγνόησαν τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απέρριψαν την πολιτική τους και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία αποχή. Πατώντας στην αντεργατική νομοθεσία που έχουν επιβάλει (ν. Χατζηδάκη) για να υπάρξει σιγή αγώνων και ανεμπόδιστη εφαρμογή αντιλαϊκών ρυθμίσεων, χρησιμοποιώντας την αστική δικαιοσύνη, η οποία μόνο τυφλή δεν είναι, αποφάσισαν, μόνοι αυτοί, εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου που αριθμεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς! Αυτό που η αστική δικαιοσύνη δεν αποδέχεται, ταυτιζόμενη με τις βουλές και επιθυμίες της αστικής πολιτικής, είναι πως ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!

  • Είναι δίκαιοι γιατί οι διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και ΔΟΕ, η απεργία αποχή, αφορούν το άμεσο μέλλον της εκπαίδευσης, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Είναι δίκαιοι γιατί η απεργία αποχή αποτελεί τη συμπυκνωμένη έκφραση της θέλησης χιλιάδων εκπαιδευτικών, που έχουν να αντιπαλέψουν το «δίκαιο» της πυγμής και της κυβερνητικής επιβολής.
  • Είναι αναγκαίοι γιατί δίχως αυτούς δεν υπάρχει πυξίδα, μπούσουλας για το δημόσιο σχολείο που οδηγείται με ταχύτητα στα βράχια της διάλυσης και της καταστροφής.
  • ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ.

Έπειτα από την νέα «καταδικαστική» απόφαση ενάντια στην απεργία αποχή, αυτό που προβάλει ως ανάγκη είναι Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ. Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Η ΜΕ ΜΕΝΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  • Τώρα είναι η στιγμή ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ αλλά αντίθετα ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ!
  • Τώρα ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΑ!
  • Επαναπροκήρυξη ΤΏΡΑ! της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από τη ΔΟΕ και στήριξη της από την ΑΔΕΔΥ!

Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί δε γίνεται να περιμένουν μέχρι τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Δε γίνεται να εγκαταλείψουν… ΑΝΤΙΘΕΤΑ πρέπει να βαδίσουν στο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, να θέσουν τις βάσεις για να δοθεί η μάχη της ανατροπής του συνόλου της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ!-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

banner-article

Ροη ειδήσεων