Ελλάδα

Ένταξη όλων των παθολογικών ειδικοτήτων στον Προσωπικό Ιατρό – Οι επισκέψεις

Την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Επισκέψεις

Ο πολίτης θα μπορεί να λάβει ένα απολύτως βασικό πακέτο παροχών Υγείας (π.χ. συνταγογράφηση και υποτυπώδεις εξετάσεις) για ορισμένα προβλήματα υγείας, για συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων τον χρόνο, για συγκεκριμένες ώρες της μέρας και μέρες της εβδομάδας. Θα στερείται όμως τις απαραίτητες εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις, την αδιαμεσολάβητη πρόσβαση σε ειδικότητες αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι, οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται, αφού οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εγκαταλείπουν την υγεία τους με συνέπειες σε άλλες περιπτώσεις άμεσες και σε άλλες μακροπρόθεσμες.


Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

efsyn

Ροη ειδήσεων